Kdo je Titova vnukinja, ki je navdušila družbeno omrežje

Magazin 30. Avg 202313:40 2 komentarja
Saša Broz
INSTAGRAM@brozsasa

Vnukinja nekdanjega jugoslovanskega predsednika se ne ukvarja s politiko, ampak z umetnostjo.

Saša Broz je hčerka Aleksandra Miše Broza, mlajšega od dveh sinov Josipa Broza – Tita. Rodil se je v Titovem zakonu z drugo ženo, Herto Haas. Saša, z uradnim imenom Aleksandra Broz, tako kot drugi Titovi potomci tudi v času njegovega življenja ni bila na očeh javnosti. Je pa postala ugledna hrvaška gledališka režiserka.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

V rodnem Zagrebu je med osnovno in srednjo šolo obiskovala baletno šolo, potem pa doštudirala na prestižni moskovski akademiji za koreografijo.

Po podiplomskem študiju se je vrnila na Hrvaško in vpisala še študij režije na zagrebški akademiji za dramsko umetnost. Danes je priznana gledališka režiserka, ki je režirala predstave v gledališčih v Zagrebu in tujini, je pa tudi sodelavka hrvaške nacionalne televizije. Po umetniških poteh stopa tudi njena hči Sara, ki je doštudirala slikarstvo, ukvarja pa se tudi s scenografijo.

Danes je Saša stara 54 let in je aktivna tudi na družbenih omrežjih, na katerih občasno deli kakšen utrinek iz svojega življenja, piše revija Metropolitan. Tako je pred kratkim navdušila s prizori z Dunaja, mesta, ki ga je že v eni od prejšnjih objav označila za svoj drugi dom.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

“Dunaj je mesto mojih sanj, je rekel Mozart. P. S. Tudi moje,” je zapisala in požela številne pohvale sledilcev, piše revija. Ena od njenih sledilk pa jo je v komentarju prosila, naj razkrije skrivnost tega, da je videti čedalje mlajše, in dodala, da je vedno lepa. Saša je odgovorila, da gre za genetiko in da ne počne nič posebnega.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje