Keanu Reeves razkril, da je obdržal spominek iz Matrice

Magazin 27. Mar 202314:30
Keanu Reeves
Profimedia

58-letni kanadski igralec je razkril, da ima rdečo tabletko s snemanja filma Matrica iz leta 1999.

Na vprašanje, ali je že kdaj karkoli ukradel iz katerega od svojih filmskih setov, je zvezdnik odgovoril: “Nisem ukradel, imam pa uro in poročni prstan Johna Wicka, meč iz filma 47 Ronin in prvo rdečo tabletko iz Matrice.”

Eden najbolj znanih prizorov iz znanstvenofantastičnega akcijskega filma, ki sta ga napisali in režirali sestri Lilly in Lana Wachowski, je, ko liku igralca v filmu ponudijo izbiro, ali bo vzel rdečo ali modro tableto. Rdeča tabletka, ki jo vzame Neo, mu omogoči, da vidi resnico, medtem ko bi mu modra tabletka omogočila, da se vrne v svojo običajno realnost in živi v miru.

Keanu Reeves trenutno promovira svoj najnovejši film v franšizi o Johnu Wicku, John Wick: Chapter 4 in njegovega oboževalca je zanimalo, ali je zvezdniku bolj všeč trening borilnih veščin, ki ga je izvajal v Matrici, ali John Wick. “Nič se ne more primerjati s treningom kung fuja v Matrici, ker je bil res edinstven, jiu jitsu v Johnu Wicku, ki je povezan z judom in streljanjem, pa se me je dotaknil na svoj način.

Na vprašanje, ali bi v prihodnosti zaigral v še enem filmu Matrice, je igralec priznal, da bi svojo vlogo z veseljem ponovil še petič, če bi se ponudila priložnost in bi se prijavili pravi ljudje, vendar je priznal, da misli, da v načrtu ni še enega filma.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.