Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan zaposluje

Magazin 20. Apr 202318:20 8 komentarjev
Ana Roš
PROFIMEDIA

V hrvaški Savudriji se bo kmalu odprlo luksuzno letovišče, kjer bo vodenje tamkajšnje restavracije prevzela slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan. Hiša Franko je zato na spletni strani objavila oglas za prosta delovna mesta. Med drugim iščejo glavnega kuharja, njegovega pomočnika, sommeliera, barmana in miksologa ...

V Savudriji na Hrvaškem se bo kmalu odprlo luksuzno letovišče Petram Resort & Residences, v katerem bo restavracija, ki jo bo vodila slovenska kuharska mojstrica Ana Roš StojanV januarskem intervjuju za N1 je povedala, da restavracija že stoji, je prekrasna in ponuja pogled na Portorož, Piran in Dolomite. “Gre pa za ”consulting”, jaz bom torej tam imela svoje ključne ljudi, meni smo postavili, vinsko karto postavljamo – ni pa to moja hišna restavracija. To ostaja Hiša Franko,” je dodala.

Očitno so priprave na odprtje že v polnem teku, saj je Hiša Franko na svoji spletni strani objavila oglas za več prostih delovnih mest. Oglas za delovna mesta je Hiša Franko objavila na Instagramu, kuharska mojstrica pa je objavo poobjavila še na svojem profilu. Kot je razvidno iz razpisa, med drugim iščejo glavnega kuharja, njegovega pomočnika, sommeliera, barmana in miksologa. Od posameznikov pričakujejo izkušnje v vrhunskih ali luksuznih restavracijah, strast do ustvarjanja izjemnih doživetij za goste, odlične komunikacijske in medosebne veščine, pozornost do podrobnosti in zavezanost kakovosti, sposobnost dela v pestrem okolju z visokim pritiskom, prilagodljivost dela z različnimi urniki, vključno z vikendi in prazniki ter ustrezna potrdila in licence, kot zahteva delovno mesto.

Restavracija naj bi se nahajala ob drugem najdaljšem ”neskončnem” bazenu na svetu, in sicer na strehi hotela. Restavracija pod taktirko slovenske kuharske mojstrice pa obljublja ”sproščen kuharski pristop s temelji na istrskih sestavinah”.

INTERVJU: Ana Roš Stojan za N1: Če bi ti ljudje res poznali moje življenje … (VIDEO)

ana roš
Denis Sadiković/N1

Spomnimo, da je Ana Roš Stojan na ljubljanski tržnici konec junija lani odprla trgovino Ana Roš & Tuš Boutique, jeseni pa še pekarno v središču prestolnice. Povpraševanje po njihovih pekovskih izdelkih je bilo že ob samem odprtju izjemno. Februarja letos je nato v ljubljanskem hotelu slon odprla svoj prvi pop-up bistro, ki je zaživel pod imenom Ana in Slon. V prihodnosti pa naj bi kuharska mojstrica vodila restavracijo v Trstu, in sicer v nekdanjem poslopju Italijanskih železnic na Trgu Vittorio Veneto.

V intervjuju za N1 je Roš Stojan spregovorila tudi o lastništvu svojih projektov. Med drugim je povedala, da je Pekarna Ana samo njen projekt, prav tako bo to tudi bistro v Knafljevem prehodu. V primeru pop up bistroja Ana in Slon pa restavracijo najema in tam uresničuje začasen program.

Kako pa je z lastništvom projektov v Istri in Trstu? “V primeru Istre in Trsta pa sem nekakšen najeti svetovalec. To pomeni: nekdo, ki postavi meni, na delovna mesta postavim svoje ljudi, se redno oglasim na lokaciji, menjam krožnike, ko se menja letni čas, vzpostavim verigo dobaviteljev. V bistvu gre samo za to, da prostor oziroma restavracija ni moja, zanjo skrbi nekdo drug, ki pa lahko uporablja moje ime, jaz pa zagotavljam kvaliteto tako osnovnih živil kot tudi servisa. Včasih pozabimo, da ne gre le za kuhinjo, ključno so tudi strežno osebje, vinski izbor, brezalkoholne pijače. Vse to stoji za mojim imenom.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje