Na sojenju igralki Gwyneth Paltrow: “Slišal sem srhljiv krik in nato bum”

Magazin 28. Mar 202311:38
Gwyneth Paltrow
Profimedia

Na sodišču v zvezdni državi Utah se nadaljuje sojenje hollywoodski zvezdnici Gwyneth Paltrow, ki jo toži upokojeni oftalmolog Terry Sanderson. Ta je na pričanju povedal, da je pred trčenjem na smučišču slišal krik, po nesreči pa je čutil močne bolečine v hrbtenici. Zavrnil je očitke, da igralko toži, ker je slavna in bogata, in da bi se rad okoristil.

V ponedeljek je na sodišču pričal upokojeni oftalmolog Terry Sanderson. Opisal je svojo različico dogodkov, ki naj bi se zgodili leta 2016 na smučišču letovišča Deer Valley v zvezi državi Utah. “Spomnim se, da je bilo vse super, potem pa sem slišal nekaj, česar še nikoli nisem slišal na smučišču. To je bil srhljiv krik in nato bum,” je povzel nesrečo, v katero je bila pred sedmimi leti vpletena hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow.

Sanderson zvezdnico namreč toži, ker naj bi med smučanjem na smučišču za začetnike vanj trčila, nato pa zbežala, ne da bi se prepričala, ali je s ponesrečencem vse v redu. Igralka pa v nasprotni tožbi trdi, da je bil on tisti, ki je trčil vanjo. Sanderson je na pričanju povedal, da je ob trku v hrbtenici in predelu lopatic čutil močne bolečine. Ob padcu naj bi videl ‘veliko snega’.  Med drugim je zavrnil očitke, da Paltrow toži, ker je slavna in bogata, in da bi se na ta način rad okoristil, poroča CNN.

Na sojenju so zaslišali tudi smučarskega inštruktorja Erica Christiansena. Čeprav ni bil očividec nesreče, naj bi videl takojšnje posledice trčenja, vključno s Sandersovim stanjem po nesreči. Kot je povedal, ni opazil, da bi bil Sanderson nezavesten, kot to trdijo njegovi odvetniki, češ da ga je igralka nezavestnega pustila ležati na kraju nesreče, ne da bi poklicala pomoč ali preverila, ali je z njim vse v redu.

Kaj je na pričanju povedala Paltrow?

Pozneje je pričala še Whitney Smith, članica smučarske patrulje. Po njenih besedah je Sanderson tožil zaradi bolečin v rebrih, a je uspešno prestal kognitivne teste. Povedala je tudi, da je bil po nesreči priseben, da ni opazila resnih poškodb glave in ni bilo razlogov, da bi verjela, da je bil po nesreči nezavesten. Po pregledu naj bi oftalmologu še svetovala, naj za nadaljnjo zdravniško pomoč obišče bolnišnico. Z njim naj bi nato tudi počakala, dokler mu niso prišli pomagat prijatelji.

Terry Sanderson
Profimedia

Čeprav je bilo sprva načrtovano, da bodo v ponedeljek pričali še igralkin mož Brad Falchuck in njena otroka Apple Martin in Moses Martin, se to zaradi zamud v postopkih na koncu ni zgodilo. Paltrow, ki je bila od začetka sojenja prejšnji torek navzoča na vseh obravnavah, je pričala v petek. V približno dveh urah zaslišanja je znova ponovila trditev, da je bil Sanderson tisti, ki je trčil vanjo, in da se je dogodek zgodil na prvi dan družinskih počitnic v letovišču Deer Valley.

Sama naj bi pred trkom najprej opazila smuči med njenimi smučmi, slišala renčanje in začutila telo, ki ji je pritiskalo na hrbet, preden sta oba zgrmela na tla. Paltrow je ob tem povedala, da res ni vprašala po počutju Sandersona, a da je na pobočju smučišča ostala dovolj dolgo, da je Sanderson vstal in ji zagotovil, da je z njim vse v redu, piše CNN.

Sojenje o tem, kdo je kriv, se nadaljuje. 76-letni Sanderson, ki je sprva zahteval slabih 2,8 milijona evrov odškodnine, igralko zdaj toži za slabih 280.000 evrov. 50-letna z oskarjem nagrajena igralka pa v nasprotni tožbi od Sandersa zahteva en dolar odškodnine in kritje pravnih stroškov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje