Na tisoče kamnov in 300 ur dela za sliko Cristiana Ronalda ali Rock-alda

Magazin 12. Dec 202208:15
Cristiano Ronaldo
Profimedia

Umetnik je porabil 300 ur za poustvarjanje Cristiana Ronalda, umetniško orodje in material - roke ter tisoče kamenčkov, zbranih na plaži. Justin Bateman je za ustvarjanje Rock-alda uporabil tisoč kamenčkov in upa, da je ujel zvezdnikov karakter in odličnost.

No, pred dnevi je Justin Bateman postavil še milijonti kamenček, potem ko je dokončal svoj 60. kamniti portret.  Prejšnje delo 46-letnika vključuje poustvaritev Mona Lise Leonarda da Vincija, ki jo je poimenoval Stona Lisa, in Dekle z bisernim uhanom Johannesa Vermeerja, ki jo je poimenoval Dekle s prodnatim uhanom. Potreboval je 300 ur, da je ustvaril podobo portugalskega nogometnega zvezdnika Ronalda, ki je po kontroverznem intervjuju s Piersom Morganom nedavno zapustil Manchester United. Portret je britanski umetnik sestavil na plaži v bližini svojega trenutnega doma v Chiang Maiju na Tajskem.

 Cristiano Ronaldo
Profimedia

Umetnik Bateman iz Portsmoutha je za medije povedal: “Za izdelavo sem potreboval nekaj tednov. Razvrščanje kamenčkov v pravilno velikost in barvo zahteva čas, odvisno od kompleksnosti portreta. Delam zelo dolgo in si vzamem samo kratke odmore za počitek. Ko začnem delo, imam obsesivno željo, da ga dokončam! Ko pa je končano, mi ni več treba ohranjati fizične oblike. Želim si ga samo videti, in to je zame dovolj. Ko je delo končano, sem zadovoljen.”

Cristiano Ronaldo
Profimedia

“Porabil sem 50 ur, da sem nabral prave kamenčke. Podrobnejši kosi, ki jih naredim, zahtevajo natančen izbor barv in velikosti, da se lahko učinkovito povežejo. Aranžma je trajal več kot 130 ur. Težko je napovedati, kako dolgo bo slika trajal, saj obstaja toliko veliko spremenljivk. Ne vem veliko o nogometu, vem pa o odločnosti, požrtvovalnosti in predanosti pri doseganju ciljev. Upam, da sem na portretu ujel te značilnosti Cristiana.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.