Na zlatem traktorju: svojevrstna vrnitev hrvaškega Let 3 v domovino (VIDEO)

Magazin 14. Maj 202321:38 1 komentar

Hrvaška zasedba Let 3 je po sobotni Evroviziji že prispela v Zagreb. Na letališču Franja Tuđmana so jo pričakali oboževalci, skupina pa se je pripeljala kar na zlatem traktorju, ki ga je preuredila posebej za to priložnost.

Po sobotnem finalu Evrovizije je v Zagreb prispela tudi hrvaška zasedba Let 3. Člani skupine so pred oboževalce in novinarje, ki so jih pričakali na letališču Franja Tuđmana, stopili v svojem slogu – oblečeni so bili v elegantne večerne obleke, pripeljali pa so se kar na zlatem traktorju, ki so ga preuredili posebej za to priložnost. “Zadovoljni smo in nam je lepo,” je dejal član zasedbe Damir Martinović – Mrle, ki je ob tem še povedal, da skupina najverjetneje ne bo več nastopala na Evroviziji.

Čeprav je Let 3 postal prava spletna senzacija, med drugim so navdušili tudi britansko pisateljico J. K. Rowling, pa priljubljenost zasedbe na družbenih omrežjih ni pripomogla k boljši končni uvrstitvi. Pričakovanja za zasedbo so bila velika, a je bila Hrvaška po koncu glasovanja strokovne žirije med zadnjimi uvrščenimi v finalu. Šele po glasovanju gledalcev, kjer je bila očitno veliko bolj priljubljena kot pri žiriji, se je uspela prebiti na višje mesto. Na koncu je zasedla 13. mesto od 26 finalistk.

Razočaranja nad evrovizijskim izkupičkom ob prihodu v domovino ni skrival niti Mrle. “Presenečeni smo, saj ima žirija neke svoje kriterije ter določajo, kako kdo pleše. Težko jim je bilo oceniti naš nastop. Ker gledajo na umetniški vtis, so se malce izgubili,” je komentiral in dodal, da na Evrovizijo vseeno niso odšli tekmovat, temveč da so prišli pokazat svojo skladbo in poslat dobro energijo. “Z našim ŠČ-jem se telo začne veseliti, širi se ljubezen do drugih ljudi. Evrovizijo je gledalo 160 milijonov ljudi, in če so vsi slišali ŠČ potem, se ljubezen širi,” je še dodal.

Skupina je sicer na velikem evrovizijskem odru nastopila s skladbo Mama ŠČ!. Gre za protivojno pesem, v kateri po besedah članov skupine “opozarjajo na nadutost ljudi, ki mislijo, da lahko počnejo, karkoli hočejo, in so prepričani, da so boljši kot ostali”. V intervjujih so zatrdili, da je pesem metafora za Rusijo, večkrat omenjeni traktor pa naj bi predstavljal beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ki je Vladimirju Putinu za 70. rojstni dan podaril traktor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje