Najbolj nepozabni trenutki Chandlerja Binga iz kultne serije Prijatelji (VIDEO)

Magazin 29. Okt 202310:04 3 komentarji
Prijatelji (Friends)
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški igralec Matthew Perry, najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga iz kultne serije Prijatelji, je umrl star 54 let. Tu je pet izmed številnih nepozabnih trenutkov, ki so nastali v desetih sezonah.

Matthew Perry je kot Chandler Bing v serijo Prijatelji vnesel suh humor, pogosto na račun svojega lika. Bing je skozi deset sezon imel različne službe in razmerja, a je dobil svoj srečni konec ob ženi Monici Geller (Courteney Cox) in njunih dvojčkih.

V svojih spominih v knjigi Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar (Friends, Lovers and the Big Terrible Thing) je Perry opisal, kako je njegov edinstveni način govora vplival na lik Chandlerja.

“Besede sem bral na nepričakovan način in zadel poudarke, ki jih ni zadel nihče drug,” je zapisal. “Zdelo se mi je, kot da bi me nekdo eno leto spremljal, kradel moje šale, kopiral moje kretnje, fotokopiral moj svetobolni, a duhoviti pogled na življenje,” je nadaljeval o branju scenarija Prijateljev. “Ni šlo za to, da sem mislil, da bi lahko igral Chandlerja, jaz sem bil Chandler.”

Medtem ko številni oboževalci po vsem svetu žalujejo za Perryjem, ki je umrl 28. oktobra pri 54 letih, podoživite nekaj Chandlerjevih nepozabnih trenutkov iz serije Prijatelji, ki so jo snemali med 1994 in 2004.

Četrta sezona, epizoda 12: “Tista z zarodki”

Kviz, ki se je izjalovil in pokazal, da nihče od Prijateljev pravzaprav ne ve, s čim se Chandler preživlja. A fantje so na koncu dobili Monikino in Rachelino razkošno stanovanje.

Druga sezona, epizoda 13: “Tista po Super Bowlu, drugi del”

Vsaka epizoda po Super Bowlu je običajno zmagovalna in tudi ta ni razočarala, saj je v njej gostovala Julia Roberts, ki je bila v tistem času Perryjevo dekle. V epizodi je igrala Susie Moss, njegovo staro sošolko, ki ga je pustila skoraj golega v kopalnici in se mu tako maščevala za sramoten trenutek iz osnovne šole.

Šesta sezona, epizoda 24: “Tista z zaroko”

Ena izmed najbolj ganljivih televizijskih zarok vseh časov. Oglejte si jo kar sami.

Peta sezona, epizoda 14: “Tista, v kateri vsi izvedo”

Eden izmed bolj kultnih trenutkov v desetih sezonah so zagotovo prijatelji, ki eden za drugim ugotavljajo, da sta Monica in Chandler par.

Četrta sezona, epizoda 14: “Tista z vsem ragbijem”

Chandler se je odpravil v Jemen, da bi se izognil svoji nadležni bivši Janice s prepoznavnim smehom. Na koncu je zapravil več kot dva tisoč dolarjev za letalsko vozovnico samo zato, da bi ji ušel na letališču. “No, potem pa mislim, da grem v Jemen.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje