Bivši predsednik države v novi vlogi, postal je voditelj podkasta

Navdih 05. Apr 202317:41 komentarjev
Bivši predsednik države Borut Pahor se pogovarja s Korino Korper
Sami Rahim

Bivši predsednik republike Borut Pahor je v prvem od desetih podkastov na Metropolitanu gostil 21-letno Korino Korper, ki je pri 16. letih zbolela za krvnim rakom.

Bivši predsednik države Borut Pahor se je preizkusil v novi vlogi, vodil je prvega od desetih podkastov na mediju Metropolitan. V njem je gostil 21-letno Korino Korper iz Maribora, ki je pri 16. letih zbolela za krvnim rakom. S Pahorjem sta se pogovarjala o premagovanju bolezni, iskanju motivacije in viziji prihodnosti.

Korina Korper je ne glede na svojo mladost prestala veliko: zaradi raka na črevesju ji je pri devetih letih umrl oče, nato je za rakom zbolela še sama. Rak je Korino in njeno družino pred preizkušnjo postavil še enkrat, in sicer ko je za to boleznijo zbolela še njena mama.

Korina Korper in Borut Pahor sta v podkastu spregovorila o Korininem spopadanju z rakom, o najtežjih trenutkih njenega življenja. “Takrat razmišljaš, če je to to, kar sem imela od življenja. Če je tu vsega konec,” je povedala 21-letnica.

Bivši predsednik države Borut Pahor se pogovarja s Korino Korper
Sami Rahim

Družina, je pripovedovala, je bila vselej njena velika opora. “V naši družini nikoli nismo rekli jaz, ampak mi. Bili smo skupaj v tem.” Za razliko od družine ji njeni prijatelji med boleznijo niso znali stati ob strani na način, ki ga je takrat potrebovala. “Niso se znali spoprijeti s tem, niso razumeli, niso znali pristopiti do mene,” je opisala, a povedala, da jim je oprostila.

Sogovornika sta med pogovorom ugotovila, da imata kar nekaj skupnega. “Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri devetih letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama,” je povedal Pahor.

Korina se trenutno usposablja za vizažistko. Med zdravljenjem je zaradi kemoterapij ostala brez obrvi, trepalnic in las, takrat pa je ugotovila, kaj bi jo v življenju veselilo početi. “Vidim se v ličenju, najbolj v kakšnem filmskem ličenju za posebne učinke,” je še dejala v podkastu. Korina Korper je sicer tudi članica strokovnega Inštituta Zlata pentljica, kamor je šel del denarja Pahorjeve katrce.

* Metropolitan je del skupine United Media, v kateri je tudi N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.