Novi lastnik Pahorjeve katre za N1: Nekaj bom natuhtal

Slovenija 04. Apr 202317:39 0 komentarjev
katra
N1

Znano je ime novega lastnika katrce, ki jo je na dobrodelni dražbi prodajala koroška družina Fratar. Renault 4 GTL, s katerim se je dolga leta vozil nekdanji predsednik Borut Pahor, je šel v roke Tomažu Habjanu z Gorenjske, ki ga je novica popolnoma presenetila. "Sploh nisem razmišljal, da bi jo lahko dobil, zato tudi načrtov nimam," je presenečeni Habjan povedal za N1.

Zaključil se je drugi krog dobrodelne dražbe za katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, v katerem je družina Fratar iz Dravograda, ki je za katro na prvi dražbi predsednika Pahorja ponudila največ, zbrala 275 tisoč evrov.

Novega lastnika je izmed 5.169 posameznikov, ki so donirali na račun Rdečega križa, na prireditvi v Dravogradu izžrebal Pahor. Katrca je šla v roke Tomažu Habjanu iz Selc pri Škofji Loki, ki pa ga je žreb močno presenetil. “Sploh nisem razmišljal, da bi jo lahko dobil, zato tudi načrtov nimam,” je kmalu po žrebu povedal za N1.

Kot je dejal, je 50 evrov doniral spontano, nikakor pa ne z razlogom, da bi dobil katro.

Novi lastnik avtomobila, s katerim se je dolga leta vozil nekdanji predsednik Pahor, je naklonjen ideji, da bi s katro nadaljeval dobrodelne akcije. V kakšni obliki bo to izpeljal, pa mora še razmisliti. “Nekaj bom natuhtal, da bo vse skupaj ostalo dobrodelno,” je še sklenil Habjan.

Presenečenemu novemu lastniku ikonične katre pa so nekaj nasvetov za prihodnost podali tudi prejšnji lastniki avtomobila – Borut Pahor in bratje Fratar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!