Kateri so najpomembnejši astrološki datumi v marcu

Navdih 04. Mar 202308:00
vesolje
Profimedia

Kaj vse se bo dogajalo na nebu v marcu 2023? Med drugim nam ta mesec prinaša spomladansko enakonočje, ki naznanja vstop v astrološko novo leto, in še številne druge zanimive dogodke!

7. marec: polna luna v znamenju device

Kmalu po začetku meseca nas že čaka polna luna, ki bo tokrat v znamenju device. Morda v tem času občutimo željo, da bi pospravili nered doma, počistili okna, oprali zavese ter uredili prostore tako, da postanejo varen prostor za ustvarjalnost in produktivnost.

7. marec: premik Saturna v znamenje rib

Manj kot uro po polni luni sledi premik Saturna v znamenje rib. To je eden največjih astroloških dogodkov leta 2023. Saturn, ki se premakne v ribe, nas bo pripravil na nove začetke. Pričakujemo lahko, da bodo osvetljene teme, kot so duhovnost, umetniško izražanje ter duševno zdravje.

15. marec: poravnava Sonca, Neptuna in Merkurja

Sonce, Merkur in Neptun se bodo poravnali v znamenju rib. V tem času smo lahko nekoliko bolj zasanjani, morda tudi zmedeni. Obenem pa je ta energija lahko odlična za globlje raziskovanje lastnega notranjega sveta in krepitev domišljije. To je čas za pisanje, slikanje ali druge ustvarjalne dejavnosti.

17. marec: zaključek obdobja sence retrogradnega Marsa

Končno se poslavljamo od retrogradnega Marsa. V tem času smo se morda soočali z upadom energije in motivacije, po zaključku obdobja pa se lahko počutimo nekoliko lažje.

20. marec: enakonočje, sonce v ovnu in astrološko novo leto

Ko sonce vstopi v znamenje ovna, to naznani astrološko novo leto. To je čas za nove začetke. Če si ob koledarskem novem letu niste postavili novoletnih zaobljub, bo zdaj pravi čas. 20. marca prihaja tudi enakonočje, čas, ki poudarja ravnovesje in harmonijo ter naznanja začetek pomladi.

21. marec: lunin mlaj v znamenju ovna

Enakonočju sledi še mlaj in tako prinaša dodatno spodbudo za nove začetke. Energija ovna pa nas spodbuja k akciji. To je tudi zadnji mlaj, ki bo padel na 1. stopinjo svojega zodiakalnega znamenja, zato se lahko zgodi, da se bodo ideje, o katerih ste razmišljali v preteklem obdobju, zdaj usmerile proti realizaciji.

23. marec: premik Plutona v znamenje vodnarja

Pluton zaključuje svoje potovanje v kozorogu, ki je trajalo vse od leta 2008. Zdaj ko Pluton vstopi v vodnarja, se ta energija usmeri v skupnost, neodvisnost ter vse, povezano s tehnologijo.

25. marec: premik Marsa v znamenje raka

Zaključujemo z lekcijami, ki nam jih je od avgusta 2022 prinesel Mars v znamenju dvojčkov. Razmislite, kako se je v tem času spremenilo na področju motivacije in ali se je spremenil način, kako se soočate s strahovi. Energija Marsa v raku pa nas spodbuja, da se povežemo s svojimi občutki in jih tudi izrazimo. To je odličen čas, da v odnosih razčistite vse, kar vam leži na duši, in odkrito spregovorite o lastnih občutkih.

26. marec – premik ure na poletni čas!

Ne pozabite, kazalci se bodo premaknili ponoči. Ko ura odbije 2.00 zjutraj, jo bomo prestavili na 3.00 zjutraj.

30. marec: Venera v konjukciji z Uranom

Marec nato zaključujemo z združitvijo Venere in Urana v znamenju bika. To energijo bomo občutili predvsem na področju ljubezni. Kako se lahko ljubezni malo bolj odprete vrata?

Prirejeno po: foreverconscious.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.