Preprosti kuhinjski triki, ki bi jih moral poznati vsak (VIDEO)

Navdih 17. Feb 202421:02 0 komentarjev
Kuhinjski triki
Foto: Posnetek zaslona/Tiktok/Kroger

Ne glede na to, ali kuhate z užitkom ali zgolj iz nuje, vam bodo zagotovo prav prišli nasveti, s katerimi si lahko pomagate pri lažji pripravi hrane.

Večina bi se strinjala, da je delo v kuhinji užitek takrat, ko si ga znamo poenostaviti. Da bi še bolj izpili svoje veščine, vam predlagamo, da si v prihodnje pomagate s povsem hitrimi in nezahtevnimi triki, ki so jih na družbenem omrežju TikTok delili na profilu Kroger.

Pretrdo maslo? Nič hudega

Včasih pred pripravo hrane pozabimo iz hladilnika vzeti maslo. Nič hudega. Če morate na hiter način zmehčati maslo, uporabite manjši cedilnik in ga preprosto poribajte po kosu živila. Maslo se bo ribalo kot sir in se hitreje zmehčalo.

Nimate cedila za limone? Uporabite kuhinjske klešče

Če v svoji kuhinji nimate cedila za limono, se nikar ne naprezajte s tem, da sadež stiskate sami. Vzemita kuhinjske klešče, limono dajte vmes in stisnite. Limono boste iztisnili enako dobro, kot bi jo s cedilnikom.

Kako pravilno odcediti testenine?

Večina testenine odceja tako, da si pomaga s pokrovom lonca ali jih strese skozi cedilnik. Naslednjič raje ne stresajte testenin v cedilnik, temveč cedilnik položite v lonec in nato odcedite vodo.

Omenjeni nasveti vam sicer ne bodo rešili vseh težav, ki se pojavljajo v kuhinji, bodo pa zagotovo pomagali pri tem, da vam bo lažje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!