Kaj je aprilska teorija?

Navdih 15. Apr 202410:02 0 komentarjev
mlada ženska brezskrbno teče po pomladnem travniku
Foto: PROFIMEDIA

Na TikToku se nizajo objave, v katerih uporabniki govorijo o "aprilski teoriji" in delijo svoje izkušnje ali mnenja, kako april deluje in vpliva nanje.

Na družbenem omrežju TikTok se v zadnjem času pojavlja nova teorija, ki je postala znana kot “aprilska teorija”, poroča portal The Know.

Teorija govori o občutku pozitivnosti in sreče, ki ga prinaša april. April je znano obdobje daljših dni in toplejšega vremena, kar ima pozitiven vpliv na naše razpoloženje. V tem mesecu se okolica začne barvati, celo oblačila postanejo bolj “optimistična”, vse to pa prispeva k boljšemu počutju.

Aprila se “vse začne kotaliti”

Teorija se opira tudi na dejstvo, da se veliko ljudi počuti bolje, ko je zima za nami, kar je lahko povezano z zimsko depresijo. Na TikToku je objavljenih veliko videoposnetkov, v katerih uporabniki aprilsko teorijo podrobno opisujejo ali govorijo o pozitivnem odzivu na idejo.

“Nimam prave definicije za to, kaj je aprilska teorija, ampak zagotovo je to nekaj, kar je vredno preučevanja,” pravi tiktokerka z vzdevkom gsgetlonelytoo.

“April je mesec, ko se začne vse kotaliti,” dodaja in razlaga, da je to obdobje nove rasti. “Če je marec mesec, ko se zima konča, je april tisti, ko se začne nova rast. In to je tisto, kar pri ljudeh vzbudi pozitivne občutke.”

Mnogi uporabniki spleta se s to idejo strinjajo in svoje pozitivne izkušnje delijo v komentarjih.

Sicer pa ni tako pomembno, če aprilsko teorijo lahko znanstveno dokažemo ali ne. Pomembno je, da ljudje čutijo spremembo na bolje in da jim april prinaša veselje ter upanje za prihodnost, piše portal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!