Premalo prostora v stanovanju? Te stvari se splača prodati po delih

Navdih 21. Apr 202405:14 0 komentarjev
moški popravlja, razstavlja računalnik
Foto: PROFIMEDIA

Včasih je dobro pomisliti, da bi kakšno stvar, ki bi jo zavrgli, lahko razstavili in prodali po delih. Manj bo onesnaženja, pa še zaslužili boste.

Včasih se, ko se želite znebiti odvečnih stvari, morda spomnite, da bi jih bilo bolje prodati, kot zavreči.

In če se boste kdaj za kaj takega odločili, je dobro vedeti, da je nekatere stvari bolje prodati po delih, saj lahko z njimi zaslužite več, kot če bi prodali celo stvar, piše spletna stran lifehacker.com. Enostaven način, da izveste, katere stvari se bolj splača prodati po delih, je, da obiščete kakšen spletni portal za prodajo. Poleg tega upoštevajte tudi, da boste pri nekaterih stvareh lahko imeli težave z razstavljanjem.

Sicer pa poglejmo, katere so te stvari.

Vozila

Avtomobili so daleč najpogostejša stvar za prodajo delov.

Ljudje namreč avtomobile hranijo vedno dlje, avtomobilskih delov pa primanjkuje, kar zvišuje njihovo vrednost. Če vam v garaži rjavi star, starinski avtomobil, so lahko nekateri deli vredni veliko denarja. Sicer pa lahko precej iztržite tudi za dele, ki niso starinski, kot so recimo motor, zračne blazine in drugi.

Računalniki

Med ljubitelji, ki sami izdelujejo svoje računalnike, in tistimi, ki poskušajo ohraniti delovanje starega računalnika, je veliko povpraševanja po številnih sestavnih delih domačega računalnika. Medtem ko je za odstranitev nekaterih od teh sestavnih delov potrebno nekaj orodja in znanja, je druge, kot sta pomnilnik RAM in grafična kartica, precej enostavno odstraniti z izvijačem in nekaj potrpežljivosti.

Pri prenosnih računalnikih je zaradi njihove kompaktnosti lahko izziv večji, toda še vedno se vam lahko splača zbrati dele. Preverite na internetu, kaj se splača rešiti.

Električne kitare

Za razstavljanje električne kitare potrebujete samo izvijač. Mnogi kitaristi pa želijo izdelati svoje kitare iz določenih delov ali pa morajo na njih zamenjati obrabljene dele in želijo prihraniti nekaj denarja.

To lahko izkoristite. Morda je trg pri nas majhen, a ne pozabite prednosti članstva v EU.

Namizne igre in lego kocke

Če imate kje nakopičene stare družabne igre, jih ne zavrzite. Za zbiratelje in navdušence so lahko zelo dragocene. Podobno je z lego kockami. Na svetu je veliko ljudi, ki so navdušeni nad Lego izdelki ali so zbiralci kompletov. Zato obstajajo spletna mesta, kot je Bricklink, kjer ti ljubitelji ponujajo ali prodajajo posamezne kose. Če imate doma kakšen komplet, za katerega ste se odločili, da se ga boste znebili, lahko na tovrstnih platformah preverite njegovo okvirno vrednost ali vrednost njegovih posameznih delov. V nekaterih primerih je ta lahko presenetljivo visoka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!