Netflixov film, ki se dogaja na Šolti in Braču, med najbolj gledanimi na svetu

Magazin 29. Mar 202313:30
Faraway
Profimedia

Na Netflix je v začetku marca prišla romantična komedija Faraway, ki je bila posneta in je postavljena na Hrvaško. Film, ki so ga lani snemali na priljubljenih hrvaških otokih Šolti in Braču, je presegel vsa pričakovanja, saj je v nekaterih državah celo na prvem mestu gledanosti.

Film Faraway spremlja zgodbo Zeynep, ženske v srednjih letih, ki je nezadovoljna s tem, kako se je njeno življenje obrnilo v Nemčiji, saj najstniška hči sploh ne govori z njo, mož pa jo vara z mlajšo sodelavko. Po materini smrti pobegne na hrvaški otok, kjer je njena mati že zdavnaj kupila hišo s čudovitim pogledom na morje. Zeynep, ki je po očetu Turkinja, upa, da bo končno našla mir in sprostitev – a jo preseneti domačin Josip, ki še vedno živi na posestvu.

faraway
Profimedia

Josipa igra eden najbolj znanih hrvaških igralcev Goran Bogdan, ki je za revijo Gloria povedal, da je celotno ekipo presenetil velik uspeh filma. “Niti približno nihče ni pričakoval takega uspeha. Med snemanjem smo se trudili uskladiti ideje. Vsak ima svojo vizijo o romantični komediji. Želel sem samo, da film ni površen, da mu damo plast več. Zdi se, da nam je to uspelo, saj vidim po odzivih z vsega sveta. Za en dan smo bili celo najbolj gledani film na Netflixu na svetu. In največja zmaga je odziv gledalcev od vsepovsod, kar pomeni, da ima v sebi nekaj univerzalnega,” je povedal simpatični Bogdan, ki svoj prosti čas najraje preživlja v Istri, bere knjige in gleda filme.

V glavni vlogi Zeynep igra Naomi Krauss, igrajo pa še Goran Bogdan, Adnan Maral, Bahar Balci, Artjom Gilz in Davor Tomić. Faraway je režirala nemška režiserka Vanessa Jopp.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.