Nov seznam 50 najboljših pic na svetu: na prvem mestu presenečenje

Magazin 02. Apr 202310:59 3 komentarji
PROFIMEDIA

Svetovni spletni atlas hrane je pripravil letošnji seznam 50 najboljših pic. Prvo mesto je očitno marsikoga presenetilo.

Ljubitelje pic je razdvojil nov seznam najboljših pic na svetu, ki ga je pripravil svetovni spletni atlas hrane TasteAtlas.

Nekateri so ga označili za lažnega in napačnega, spet drugi so navdušeni, piše britanski Mirror.

Na vrhu seznama je klasika – preprosta, a precej priljubljena pica margarita. Na drugem in tretjem sta napoletana in pica s štirimi siri. Spodaj si lahko ogledate celoten seznam.

Nehvaležno opravilo ocenjevanja, katere pice so najboljše, je TasteAtlas prepustil svojim uporabnikom, ki naj bi jih imeli več kot sto tisoč, ti pa so s svojimi glasovi presodili, katere pice spadajo na sam svetovni vrh.

A je seznam sprožil burne odzive med nekaterimi uporabniki na družbenih omrežjih. Enega od komentatorjev je razjezilo, da v petdeseterici ni havajske pice. “Sramota. Havajska pica bi morala biti v deseterici,” je zapisal.

Spet drugi pa je seznam označil “za preprosto napačnega”. Eden od uporabnikov pa je nad seznamom navdušen. “Margarita je mama pic,” je zapisal.

Kako je nastala margarita?

Kot piše svetovni spletni atlas, so pico v Neaplju leta 1889 pripravili za savojsko kraljico Margarito. Pripravili so jo v barvah italijanske zastave: rdeč paradižnik, bela mocarela in zelena bazilika.

Pripravil jo je picopek Raffaele Esposito iz picerije Brandi. Kraljici je bila jed všeč, zato jo je Esposito poimenoval po njej – pica margarita, a so tovrstno pico pripravljali že pred njenim obiskom leta 1889.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje