Nova knjiga Polone Požgan z naslovom Govori in inspiriraj

Magazin 15. Jul 202211:45 0 komentarjev
Polona Požgan
Arhiv avtorice

Mojstrica retorike Polona Požgan je v svet pospremila knjigo z naslovom Govori in inspiriraj. Knjiga je plod Poloninih uspešnih in razprodanih predavanj o komunikaciji, ki jo vodimo sami s sabo, in o tisti, ki jo vodimo z drugimi.

Knjiga Govori in inspiriraj govori tudi o izzivih, ki jih imamo govorniki najpogosteje: kako se soočiti s tremo, ko smo izpostavljeni, kako komunicirati s težavnimi sogovorniki, kam dati med govorjenjem roke, kam in kako gledati, kako pripraviti dober govor in ga samozavestno izvesti. ”Glede na to, da vse življenje komuniciramo in da so od te komunikacije odvisni tudi naši odnosi, je vsekakor dobro poznati različne metode, veščine in možnosti, ki jih imamo kot govorniki,” je povedala Polona Požgan, dolgoletna radijka, TV-voditeljica, tudi igralka na gledaliških odrih, predvsem pa predavateljica, ki navdušuje svoje občinstvo.

Polona Požgan
Arhiv avtorice

”Knjiga je namenjena vsakemu, ki želi nadgraditi svojo komunikacijo. Vsem, ki se morda že zavedajo, da gre za veščino, o kateri bi se morali vsi mi učiti vsak dan, saj tudi komuniciramo vsak dan. Predvsem pa vsem tistim, ki si želijo komunicirati bolj avtentično, bolj pogumno in bolj suvereno. Sama menim, da je prav pristna komunikacija tista, ki je najboljša. Pomembno je, da v komunikaciji ostanemo zvesti sebi. Ne glede na to, s kom komuniciramo,” sporoča avtorica knjige Govori in inspiriraj.

Polona za svojo službo pravi, da je njen hobi in da je najlepše pri njenem delu, da vsak program, vsako poglavje, ki ga naredi, pomeni stopničko v njeni osebni rasti in rasti udeležencev njenih programov. Zanjo sta smisel življenja prav osebna rast in spoznavanje samega sebe, podlaga za oboje pa je seveda komunikacija. S tem je krog sklenjen, zaključuje iskriva Polona Požgan, ki je vesela, da ji je v teh zapletenih časih, ki smo jih preživljali kot družba, uspelo napisati knjigo, ki jo z veseljem pošilja v svet.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!