V seriji o skrivni organizaciji, ki vodi svet, ima pomembno vlogo Dubrovnik

Magazin 07. Jul 202218:00 0 komentarjev
Dubrovnik
PROFIMEDIA

Jadranski biser je postal kulisa za snemanje Netflixove komične miniserije The Pentaverate, ki je svojo premiero doživela na začetku maja in je sestavljena iz šestih epizod.

Serija The Pentaverate, ki jo je za Netflix produciral kanadski igralec Mike Myers, je bila deloma posneta tudi v Dubrovniku. Glavno vlogo ima prav Myers, ki je svetovni javnosti bolj znan kot ikonični lik Austin Powers.

V tokratni miniseriji – poleg še sedmih likov – upodobi Kena Scarborougha, televizijskega novinarja, ki želi svojo propadajočo kariero rešiti tako, da se vključi v skrivnostno družbo, imenovano Pentaverate. To združenje že od časa črne kuge nadzoruje vse svetovne dogodke. Poleg Myersa v seriji igra tudi Jennifer Saunders, ki upodobi Maestra Dubrovnika – glavnega preiskovalca te skrivnostne organizacije, ki ga iz doma svojih prednikov v Dubrovniku zvabijo zato, da bi raziskal sumljive smrti.

Dubrovnik zaradi svoje arhitekture in naravnih danosti v zadnjih letih privablja vedno več hollywoodskih produkcij. V tem jadranskem mestu so med drugim snemali svetovni uspešnici, kot sta Igra prestolov in Vojna zvezd. To pot pa je postal kulisa za komično miniserijo, ki jo navdihujejo teorije zarote.

Velike produkcijske hiše so lahko v preteklosti tam snemale brezplačno, saj je to zgodovinskemu mestu prineslo veliko mednarodno promocijo in prepoznavnost. Novembra 2018 pa so se mestne oblasti odločile, da bodo začele zaračunavati uporabo javnih površin za potrebe snemanja.

Niso pa samo lokacije pri naših južnih sosedih zanimive za filmske ustvarjalce, privlačna je tudi naša Slovenija. Kot smo poročali, je novembra na platformi za pretočne vsebine Amazon Prime video premiero doživela epska fantastična saga The Wheel of Time (Kolo časa, op. a.), ki so jo pred dobrima dvema letoma snemali v soški dolini.  Konec marca pa so v Kranjski Gori snemali tretjo sezono Netflixove serije Witcher.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!