Potujete z nahrbtnikom? Preverite, kako ga s čim manj zapleti oddati na letalo

Magazin 02. Jul 202209:15 > 09:19 0 komentarjev
Letališče
Profimedia

Ste tiste vrste popotnik, ki večinoma potuje z nahrbtnikom? Potem veste, da je oddaja prtljage na letališču lahko malce bolj zapleten postopek. Predvsem je pomembno, da nahrbtnik zavarujemo in poskrbimo za izstopajoče pasove, trakove in vrvice. Preverite nekaj praktičnih nasvetov, kako čim bolj zaščiti svoj nahrbtnik pred oddajo na letališču.

Če ste ljubitelj potovanj, potem zagotovo poznate tisto posebno navdušenje, ki se pojavi, tik preden se odpravite na pot. A hkrati poznate tudi stres, ki ga lahko povzroči pakiranje.

Še zlasti če načrtujete bolj avanturistično popotovanje, kjer je treba stvari pakirati, kar se da praktično in biti iznajdljiv. Na tovrstna potovanja s seboj običajno vzamemo dva nahrbtnika – enega velikega, v katerem je glavnina prtljage, in manjši nahrbtnik, kamor spravimo nujnejše stvari. Težava je tudi v tem, da mora prtljaga v celoti ustrezati pravilom, ki jih ima letalska družba glede teže in velikosti prtljage. In prav pri nahrbtnikih se lahko zaplete, saj ima veliko pasov, vrvic, trakov in je neobičajne velikosti. Problem pa niso samo pravila letalske družbe, nahrbtnik se zaradi trakov lahko na poti do letala zatakne, pade iz traku in se izgubi. Zato je pred prijavo (check-inom) nahrbtnik dobro še dodatno zavarovati.

Kaj vse še lahko naredite, da boste maksimalno poskrbeli za varno pot vašega nahrbtnika od prijave do letala?

Nahrbtnik pokrijte s pokrivalom za nahrbtnik in zavežite vse trakove

Pokrivalo za nahrbtnik je sicer mišljeno za zaščito nahrbtnika v primeru dežja oz. slabih vremenskih razmer, a ga lahko uporabite tudi kot dodatno varovalo pri oddaji na letališču. Poskrbite le, da boste nahrbtnik še dodatno zatesnili s posebnim pasom. Prav tako skupaj zavežite vse pasove in trakove nahrbtnika, da bodo čim manj moteči. Pas, ki tesni vaš spodnji del hrbta (in je pogosto tudi najbolj štrleč del), zavežite okoli sprednjega dela nahrbtnika in ga spredaj tudi zapnite. Druge pasove in trakove čim bolj zavežite in skrijte v odprtine.

Okoli nahrbtnika ovijte plastični trak

Tudi plastični trak deluje kot dodatna zaščita, ki poskrbi predvsem za štrleče trakove, pasove in vrvice, ki so pri prevozu prtljage, od prijavnega okna do letala, lahko najbolj problematični. Na nekaterih letališčih imate tudi možnost, da na licu mesta namestite okoli nahrbtnika trak oz. zaščitno folijo.

Profimedia

Občutljive in pomembne predmete ter elektroniko zapakirajte v ročno prtljago

Čeprav si na letalo želimo vzeti čim lažjo prtljago, pa je vsekakor priporočljivo, da vse dragocene in občutljive stvari ter elektroniko vseeno nesemo s seboj. Razlog je zelo preprost: prtljaga po oddaji potuje daljšo pot, se premešča, pogosto tudi premetava in je pomešana še z drugimi kovčki, kartoni in nahrbtniki ter preostalo prtljago … Vmes se lahko izgubi, pade in vse to pomeni nevarnost za občutljive predmete.

Pomembne stvari zapakirajte v notranjost

Prav zaradi zgoraj opisanih situacij se lahko zgodi tudi, da se nahrbtnik odpre, zadrga premakne, zaponka odpre in stvari padejo ven. Zato pomembnejše stvari zapakirajte čim bolj v notranjost in čim globlje. S tem boste preprečili morebitno izgubo najljubših predmetov. Pri tem je dobro vedeti, da se izgubljena prtljaga najde, izgubljeni kosi, ki ponesreči padejo iz nahrbtnika, pa ne.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!