Prihajata serija o Harryju Potterju in nova Igra prestolov

Magazin 07. Apr 202309:15
harry potter
Profimedia

Čeprav je filmska franšiza o Harryju Potterju dosegla neverjeten uspeh, se je številnim oboževalcem knjig o mladem čarovniku zdelo, da so nekateri najbolj zanimivi zapleti na platnu zapostavljeni in poenostavljeni. A zdi se, da bi lahko tudi najbolj zahtevni oboževalci mladega čarovnika kmalu prišli na svoj račun, saj snemajo televizijsko serijo o Harryju Potterju, ki bi v kompleksen čarovniški svet lahko posegla precej globlje.

Že dolgo se govori, da namerava HBO Max posneti serijo po priljubljenih in najbolj prodajanih knjigah J. K. Rowling. Spletna stran Deadline piše, da sta HBO in Rowling trenutno blizu premagovanju zadnje ovire na tej poti – pogodbe z avtorico, ki ima ustvarjalni nadzor nad kakršnimkoli izkoriščanjem njenega dela.

Kot je izvedel Deadline, se Warner Bros dogovarja z avtorico, da bi se projektu pridružila kot producentka. Ideja je, da se bo vsaka sezona morebitne televizijske serije osredotočala na eno od knjig o Harryju Potterju, ki jih je skupaj sedem.

Igre prestolov
Arhiv

Toda serija o Harryju Potterju ni edini projekt HBO, ki bi lahko kmalu razveselil ljubitelje fantazije. Variety je ta teden ekskluzivno izvedel, da platforma aktivno razpravlja tudi o novi predzgodbi Igre prestolov, katere akcija bo sledila osvajanju prvega kralja Westerosa Aegona Targaryena.

Navajajo, da je projekt v zelo zgodnji fazi in trenutno še nima scenarista, viri pa trdijo, da iskanje še poteka, ker želi HBO čim prej začeti snemati. Obstaja tudi možnost, da bosta HBO in Warner Bros najprej producirala celovečerni film, ki bi nato vodil v potencialno serijo. Zaplet naj bi se odvijal približno 300 let pred tistimi iz Igre prestolov, ko so Aegon in njegovi sestri Visenya ter Rhaenys uporabili svojo vojsko in tri zmaje, da bi osvojili šest od sedmih kraljestev Westerosa, z izjemo Dorneja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje