Prvič po Smithovi oskarjevi klofuti se je javno odzvala Jada Pinkett Smith

Magazin 02. Jun 202201:28 > 09:24 0 komentarjev
Jada Pinkett Smith
PROFIMEDIA

Jada Pinkett Smith, soproga ameriškega igralca Willa Smitha, ki je na marčevski podelitvi nagrad oskar zaradi šale na njen račun prisolil klofuto komiku Chrisu Rocku, se je na dogodek prvič javno odzvala v svoji pogovorni oddaji Red Table Talk. "Moje najgloblje upanje je, da bosta imeli ti izjemno inteligentni osebi priložnost za celjenje ran, pogovor in spravo," je dejala.

Žena ameriškega igralca Willa Smitha Jada Pinkett Smith je po skoraj treh mesecih prekinila molk in naslovila incident na marčevski podelitvi nagrad oskar, ko je njen soprog stopil na oder in udaril komika Chrisa Rocka. V svoji pogovorni oddaji Red Table Talk je spregovorila o ‘norem trenutku’.

“Kar zadeva podelitev oskarjev – moje najgloblje upanje je, da bosta imeli ti izjemno inteligentni osebi priložnost za celjenje ran, pogovor in spravo,” je povedala. Dodala je, da ”svet potrebuje oba in da vsi potrebujemo drug drugega. Zdaj bolj kot kdajkoli prej.” V kratki izjavi je še poudarila, da bosta s soprogom Willom še naprej delala to, kar sta počela v 28 letih svoje zveze, in sicer bosta še naprej ugotavljala, kaj pomeni skupno življenje.

Incident je sicer močno odmeval tako v svetovnih medijih kot na družbenih omrežjih, kjer so se šalili na račun zakoncev Smith. Spomnimo, da je Smith Rocka udaril na 94. podelitvi oskarjev. Komik Chris Rock je bil na odru, ker je predstavljal eno od kategorij, med nastopom pa se je pošalil na račun Smithove žene. “Jada, rad te imam, G. I. Jane 2, komaj čakam, da to vidim,” je dejal Rock. Njegova šala se je nanašala na videz igralke, ki ima pobrito glavo.

”Ustrašila sem se, da bom plešasta, zato sem se postrigla”

Z igralkinega izraza na obrazu se je videlo, da ji šala ni bila všeč, ob njej je namreč močno zavila z očmi, občinstvo pa se je zadržano in živčno zasmejalo. Will Smith se je sprva smejal, nato pa je nenadoma vstal, pristopil do Rocka in ga udaril. Sprva so vsi mislili, da gre za šalo, nato pa je Rock dejal: “Vau, Will Smith me je pravkar oklofutal.” Smith, ki je zdaj že sedel na svojem stolu, je bil vidno jezen.

Zakričal je: “Ne omenjaj moje žene!” Ko je Will Smith pozneje prišel na oder, da bi prevzel oskarja za najboljšo moško vlogo, je bil zelo čustven. “Zaradi ljubezni počneš nore stvari,” je med drugim dejal Smith. Igralec se je za svoj izpad pozneje opravičil in izstopil iz prestižne akademije. Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje nagrade oskar, pa je Willu Smithu izrekla kazen deset let prepovedi udeležbe na podelitvi nagrad.

Igralka Pinkett Smith je lase izgubila zaradi alopecije, avtoimunske bolezni, zaradi katere oseba izgublja lase ali dlake po telesu. O bolezni je 50-letna igralka javno govorila že večkrat. Leta 2018 je v svoji oddaji razkrila, s čim se spopada. “Veliko ljudi je spraševalo, zakaj nosim turbane. Do zdaj še nisem govorila o tem. Ni lahko, ampak bom,” je takrat dejala. “Neki dan sem bila pod prho in v rokah mi je ostal cel šop las. Ustrašila sem se, da bom plešasta. Zato sem se postrigla in se bom še naprej.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!