Razočaranje za ljubitelje Eme: izvajalec za Evrovizijo že izbran

Magazin 05. Dec 202319:50 6 komentarjev
Finale Evrovizije
Lanskoletna zmagovalka Evrovizije. (Foto: PROFIMEDIA)

Glasbene prireditve oziroma Eme naslednje leto očitno ne bo. Televizija Slovenija je namreč predstavnika, ki nas bo zastopal na Švedskem, že izbrala. Izbrano skladbo in izvajalca, ki ga bodo razkrili 12. decembra, bodo predstavili v posebni televizijski oddaji v drugi polovici januarja.

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je sporočila, da se je TV Slovenija odločila, da tudi letos (interno) izbere izvajalca, ki nas bo zastopal na evrovizijskem tekmovanju.

“Na TV Slovenija smo zelo veseli, da se po lanskem izjemnem uspehu skupine Joker Out, ki polni koncertne dvorane po Evropi, ponovno podajamo na evrovizijsko pot,” so sporočili v izjavi za javnost.

Kdo bo na velikem evrovizijskem odru zastopal barve slovenske zastave, bodo razkrili prihodnji torek. Izbrani izvajalec pa se bo s skladbo javnosti nato predstavil v posebni televizijski oddaji v drugi polovici januarja 2024. “Pred predstavitvijo izvajalca lahko izdamo zgolj to, da verjamemo, da se bo Slovenija tudi letos v slovenščini suvereno predstavila Evropi,” so še dodali.

Spomnimo sicer, da se Slovenija z nastopom Joker Out in pesmijo Carpe diem, ki je bila odpeta v slovenščini, lani v finalu v Liverpoolu uvrstila na 21. mesto.

68. tekmovanje za pesem Evrovizije 2024 bo maja prihodnje leto po zmagi švedske predstavnice Loreen potekalo v kraju Malmö na Švedskem. Loreen je postala tudi edina ženska v zgodovini tega tekmovanja, ki ji je uspelo zmagati dvakrat – prvič leta 2012.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje