Igralka Rosie Perez se po hudi poškodbi vratu vrača na velike in male zaslone

Magazin 03. Jun 202211:45 0 komentarjev
Rosie Perez
Profimedia

Rosie Perez je ameriška igralka portoriških korenin, ki si jo vsi zapomnijo po njeni specifični barvi glasu, temperamentu, ljubkosti in seveda neverjetnem igralskem talentu. Zvezdnica je med snemanjem serije Delo in red doživela težko nesrečo, hudo poškodbo vratu, zato je bila zelo dolgo odsotna, no, zdaj pa se vrača predvsem s pomočjo serij na HBO in Apple Tv.

Rosie Perez je kariero začela kot plesalka in koreografinja, svoj veliki preboj med zvezde pa je naredila z vlogo Tine v filmu V vročici noči Spika Leeja. Odlična je bila tudi v uspešnici Driblerja pod košem (White Men Can’t Jump).

Rosie Perez
Profimedia

Odlična igra v filmu Brez strahu, ki sicer ni dobil dobrih kritik, pa ji je med drugimi priznanji prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo stransko vlogo. 57-letnica, rojena v Brooklynu v New Yorku, ima za seboj težko otroštvo, saj jo je mama zapustila že ob rojstvu, zlorabljal pa jo je tudi starejši polbrat, vendar se je vedno pobrala in šla naprej, čeprav staršem ni nikoli odpustila, da so jo že kot deklico pustili na cedilu. Tako se je že kot dekletce naučila boksati, da se je lahko branila pred močnejšimi in starejšimi otroki, zadnja desetletja pa je v New Yorku znana podpornica ženskega boksa, kjer posebno pozornost in denar namenja dekletom iz Portorika.

Kot smo že omenili, si je Rosie med snemanjem serije Delo in red hudo poškodovala vrat, tako da zelo dolgo ni mogla normalno sedeti in hoditi. Ker je bila veliko sama, je napisala spomine na svoje otroštvo in življenje, saj, kot pravi, ji je nesreča dala vedeti, da je življenje zelo nepredvidljivo – en dan si in drug dan te ni ni. 57-letnica pa seveda ni rekla zadnje besede v svetu filma, tako jo zdaj lahko gledamo v seriji na HBO The Flight Attendant, v kratkem pa na Apple TV+ prihaja serija Do the Right Thing, kjer vsi igralci govorijo dvojezično – špansko in angleško, saj igrajo sebe v mladih in zrelih letih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!