Shakira se je izognila sojenju: namesto zapora bo plačala več milijonov

Magazin 20. Nov 202311:54 4 komentarji
Shakira na sojenju
Foto: PROFIMEDIA

Pevka Shakira bi se morala na sodišču zagovarjati zaradi večmilijonske davčne utaje, a se je še pred začetkom sojenja pogodila s španskimi tožilci. V izogib sojenju in morebitni zaporni kazni je sprejela plačilo večmilijonske denarne kazni.

Kolumbijska pop pevka Shakira je s španskimi tožilci dosegla poravnavo v primeru davčne utaje, v kateri je med letoma 2012 in 2014 Španijo oškodovala za 14,5 milijona evrov.

Sojenje je bilo v Barceloni predvideno za ponedeljek, a se je pevka že pred obravnavo pogodila in strinjala s plačilom denarne kazni. Kot poroča Reuters, dogovor s sodiščem predvideva plačilo polovičnega zneska, ki ga dolguje, kar je malo več kot 7,3 milijona evrov.

Prav tako je sprejela dodatno kazen 438.000 evrov, s katero naj bi se izognila triletni zaporni kazni.

Shakira na sojenju
Foto: PROFIMEDIA

Tožilci so za priljubljeno pevko sicer zahtevali osem let zapora in plačilo celotnega zneska utajenega denarja, še piše Reuters.

Pevkini odvetniki naj bi bili sicer prepričani, da bo sodišče razsodilo v njen prid, a se je za sprejem dogovora brez sojenja odločila z mislijo na interese svojih otrok, “ki ne želijo videti, da njihova mama v tem boju žrtvuje svoje zdravje in počutje”, poroča Sky News.

46-letnica je krivdo pred tem sicer zanikala. V izjavi, ki jo navaja Sky News, je dejala, da se je vedno zavzemala, da bi storila pravo stvar in s tem bila pozitiven zgled ta ostale.