Tako v 5 sekundah olupite trdo kuhano jajce

Magazin 28. Feb 202307:30
trdo kuhano jajce
Profimedia

Jajce spada med najbolj hranljiva živila – predvsem je eno boljših virov proteinov in vsebuje vse bistvene aminokisline.

Kljub temu je dolgo veljalo, da je uživanje jajc vsak dan ali uživanje prevelike količine jajc lahko škodljivo. Toda stroka je že pred leti ugotovila, da to na raven holesterola v krvi v resnici nima takšnega vpliva.

Pravzaprav “uživanje jajc pozitivno vpliva ne samo na koncentracijo dobrega holesterola (HDL), temveč tudi na učinkovitost njegovega delovanja”, pišemo v prispevku Kaj se zgodi, če vsak dan uživamo jajca.

Če imate priložnost, vedno izberite domača jajca

Od kokošk, ki hodijo po dvorišču in si same najdejo hrano. Takšna so namreč neprimerljivo bolj zdrava. Negativno na zdravje po navadi vpliva le način shranjevanja jajc in živil, s katerimi jih kombiniramo.

Trik za hitro lupljenje jajc

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da lupina preprosto ni odstopila, temveč se je drobila, z lupljenjem pa ste na koncu odstranili še velik del beljaka?

Obstaja trik, kako jajce olupiti v nekaj sekundah!

Viralni video, ki ga je na TikToku objavil avtor @sidneyraz, prikazuje trik s steklenim kozarcem.

Sdneyraz kozarec do polovice napolni z vodo in vanjo vrže trdo kuhano jajce. Nato dobro privije pokrov in kozarec nekaj sekund stresa. Že med stresanjem je videti, da začne lupina odstopati.

Nato jajce vzame iz kozarca in v sekundi odstrani preostanek lupine.

@sidneyraz the frustration of peeling eggs realized #tipsandtricks #todayilearned #lifehacks #TikTokTaughtMe #cookinghacks #tiktokpartner ♬ original sound - sidneyraz

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.