Timmy Chalamet v Benetkah osupnil z drzno opravo

Magazin 06. Sep 202215:15
Timothée Chalamet
Profimedia

26-letni ameriški filmski zvezdnik Timothée Chalamet je na premieri svojega novega filma Bones and All v okviru filmskega festivala v Benetkah spet dokazal, da si sloves modne ikone še kako zasluži.

Nosil je opravo, ki so si jo posebno zanj zamislili v studiu Haider Ackermann: škrlatno rdeče hlače in ujemajoč se top, ki je v celoti razkril igralčev hrbet in je bil zavezan za vratom z neke vrste kravato.

Timothée Chalamet
Profimedia

Odzivi na družbenih medijih so bili pričakovano burni, številni so zapisali, da so Chalametov prepoznavni slog na rdečih preprogah pogrešali, drugi so se norčevali iz njegovih zadnjih modnih izbir, ki naj bi bile pretirano razgaljajoče.

(Spomnimo: na Oskarje je zvezdnik z deškim obrazom spomladi prišel golih prsi v suknjiču, okrašenem z bleščicami, iz ženske kolekcije Louis Vuitton.)

Timothée Chalamet
Profimedia

Priljubljeni Timmy je del vse daljše četice slavnih moških, ki so posvojili spolno nevtralno oblačenje – med njimi so denimo Harry Styles, Lil Nas in celo nekoliko starejši Brad Pitt, ki je pred kratkim oblekel krilo.

Je pa Chalamet ob premieri filma, ki ga je režiral Luca Guadagnino, s katerim sta pred petimi leti sodelovala za mladega igralca prelomnem filmu Pokliči me po svojem imenu, spregovoril tudi o tem, kako težko je živeti v času družbenih medijev.

“Biti mlad zdaj oziroma biti mlad kadarkoli – in lahko govorim le za svojo generacijo – pomeni biti nenehno pod drobnogledom”, je Timothee razmišljal naglas in povedal, da je bilo igrati lik, ki je živel dolgo pred obstojem Instagrama in TikToka, pravo olajšanje.

Sklenil je: “Mislim, da je v zraku družbeni kolaps, in sploh zato, pa ne da bi bil domišljav, upam, da filmi nekaj pomenijo, saj je vloga umetnika prav to, da osvetljuje, kar se dogaja okoli njega.”

Film Bones and All, posnet po knjižni predlogi Camille De Angelis, je pravzaprav grozljivka, hkrati pa tematizira odraščanje mladega para ljudožercev Leeja (Chalamet) in Maren (Taylor Russell), ki se v iskanju dekletovega pogrešanega očeta odpravita na potovanje po Ameriki v času Reaganove vladavine.

Kanadska soigralka se je Chalametu na premieri pridružila na rdeči preprogi, kjer sta se tako kot na platnu odlično dopolnjevala. Igralsko zasedbo sicer zaokrožata še uveljavljena zvezdnika neodvisnih filmov Mark Rylance in Chloë Sevigny.

Timothée Chalamet, Taylor Russell
Profimedia

Po premieri je film v Benetkah požel desetminutne stoječe ovacije, tako da je očitno tandem Chalamet-Guadagnino spet zadel v polno in se v prihajajoči sezoni nagrad obetajo številni stanovski pokloni tako za režiserja kot igralca.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.