Tudi kralj Karl III. bo gledal Evrovizijo. S soprogo je svečano otvoril oder

Magazin 27. Apr 202309:40 2 komentarja

Britanski kralj Karl III. in kraljica soproga Camilla sta v sredo v Liverpoolu svečano otvorila letošnji evrovizijski oder. Kralj je ob tej priložnosti povedal, da bo z največjim zanimanjem spremljal pevski festival, ki se bo odvil v drugem tednu maja.

Britanski kralj Karl III., ki bo okronan le nekaj dni pred začetkom letošnje Evrovizije, je skupaj s kraljico soprogo Camillo obiskal Areno Liverpool. Zakonca sta si ogledala prizorišče in ob tej priložnosti otvorila evrovizijski oder. Svečano razsvetlitev scene je spremljalo odštevanje v publiki, na rožnato stikalo, ki je prižgalo luči, pa je kraljevi par pritisnil skupaj. Ob srečanju z britansko predstavnico na letošnjem tekmovanju Mae Muller je kralj med drugim dejal, da bo z velikim zanimanjem spremljal tekmovanje in da bo zanjo navijal.

Oder, ki ga je oblikoval Julio Himede, je zasnovan po načelih ”združevanja, praznovanja in skupnosti’. Scenografija več kot 450 kvadratnih metrov velikega odra združuje še 220 kvadratnih metrov neodvisno premikajočih in obračajočih se video zaslonov ter več kot 700 video ploščic integriranih v tla in več kot 1.500 metrov LED luči, so ob slavnostnem razkritju odra zapisali na spletni strani Evrovizije.

Spomnimo, da je lani na Evroviziji slavila ukrajinska zasedba Kalush Orchestra. Čeprav po tradiciji pevski festival gosti lanskoletna zmagovalka, je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) odločila, da bo letošnje tekmovanje zaradi vojne v Ukrajini potekalo na Otoku. 1. maja bodo v Liverpool odpotovali tudi slovenski predstavniki Joker Out, ki jih je Radiotelevizija Slovenija (RTVS) izbrala interno.

Nastopili bodo s pesmijo Carpe diem, ki jo bodo odpeli v slovenščini. Čeprav Slovenija ne velja za favoritko, se zadnja dva meseca na stavnicah vztrajno vzpenja. Naša država se bo za vstopnico v veliki finale potegovala v drugem predizboru, ki bo v četrtek, 11. maja.

Poglejte še: Kako so oboževalci na Evrovizijo pospremili Joker Out:

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje