Vodja podkastov pri Spotifyu Meghan Markle in Harryja označil za prevaranta

Magazin 20. Jun 202310:02 0 komentarjev
Meghan Markle
PROFIMEDIA

Po novici, da podkasta Meghan Markle ne bodo več producirali pri Spotifyu, je spregovoril tudi vodja podkast inovacij in monetizacije v podjetju Bill Simmons. Meghan Markle in njenega moža princa Harryja je označil za "presneta prevaranta".

Pred dnevi je Spotify sporočil, da ne bo več produciral podkasta Archetypes (Arhetipi) Meghan Markle, kot razlog pa je navedel, da niso naredili dovolj vsebine za pogodbeno plačilo 20 milijonov dolarjev (okrog 18 milijonov evrov). Izšlo je le 12 epizod, od zadnje pa je minilo devet mesecev.

Več o tem, zakaj so prekinili sodelovanje, je izdal vodja podkast inovacij in monetizacije pri Spotifyu Bill Simmons.

Simmons je sicer začel mrežo podkastov Ringer, ki jo je leta 2020 prodal Spotifyu za 196 milijonov dolarjev (okoli 179,45 milijona evrov), ob tem pa je pridobil vodilno vlogo v podjetju, piše Guardian.

“Želim si, da bi bil vpleten v pogajanja ’Meghan in Harry zapuščata Spotify’. Presneta prevaranta, tako bi se moral imenovati njun podkast,” je v svojem podkastu dejal Simmons. “Enkrat se moram napiti in povedati zgodbo o klicu prek Zooma, ki sem ga imel s Harryjem, ko sem mu poskušal pomagati pri ideji za podkast. To je ena mojih najljubših zgodb. J***š ju. Prevaranta.”

Pred tem je Simmons že dejal, da mu gre na živce, da si mora Spotify “deliti” s princem Harryjem. Lani januarja je v epizodi svojega podkasta dejal: “Živita v Montecitu in prodajata dokumentarne filme in podkaste, nobenemu pa ni mar, kaj imata povedati, razen če govorita o kraljevi družini in se čez njo pritožujeta.”

Med javnostjo je bila avdio serija precej priljubljena: decembra je na podelitvi nagrad People’s Choice Awards, pri katerih zmagovalce določi javnost, zmagala v kategoriji za najboljši podkast. Med gosti so med drugim bili Serena Williams, Mariah Carey, Mindy Kaling, Paris Hilton, Issa Rae, pa tudi Trevor Noah, Andy Cohen in Judd Apatow.

Pogodbo s Spotifyem sta vojvodinja Susseška in princ Harry podpisala leta 2020. Poleg tega ima par pogodbo tudi z Netflixom, ki je lani izdal množično gledano serijo Harry in Meghan, Harry pa je v sodelovanju z založbo Penguin Random House izdal kontroverzno avtobiografijo Spare (Rezerva).

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!