Vrtljiva hiša v BiH še naprej kroži po spletu

Magazin 18. Okt 202115:27 > 16:04 0 komentarjev
Vrtljiva hiša
Dado Ruvić/REUTERS

Novica o vrtljivi hiši, ki jo je Vojin Kusić iz kraja Srbac na severu Bosne in Hercegovine zgradil za ženo, še vedno kroži po spletu. O njej so med drugim poročali CNN, Euronews, Huffington Post in Daily Mail.

Potem ko smo prejšnji teden poročali o vrtljivi hiši na severu Bosne in Hercegovine (BiH), se vest o zabavni ideji še vedno širi. V zadnjem tednu je o hiši poročal tudi CNN, pa Euronews, Insider, Huffington Post, britanski Daily Mail in The Sun.

Kot smo poročali, je 72-letni Vojin Kusić iz kraja Srbac v BiH idejo, da naredi vrtljivo hišo, dobil ob tem, ko si je žena večkrat zaželela sprememb v razporeditvi prostorov.

“Ko sem gradil družinsko hišo, je bila spalnica na eni strani in otroška soba na drugi. Potem to ženi ni bilo všeč in je rekla, da prerazporedimo in da bo dnevna soba ob cesti …” je pripovedoval in povedal, da se je za gradnjo vrtljive hiše odločil, ker je bil utrujen od prerazporejanja.

“Zgradil ti bom vrtljivo hišo, da jo lahko obračaš, kakor si želiš. Če vidiš, da prihajajo nepovabljeni gostje, lahko vhod obrneš na drugo stran,” je dejal za medije.

Vrtljivo hišo je zgradil sam

Hišo je Kusić zgradil kar sam. Kot je dejal, je vsak dan naredil nekaj, celoten proces pa je trajal šest let. “Poskušal sem se posvetovati z gradbeniki in oblikovalci, a ko sem jim povedal, kaj želim, niso bili vajeni takih zahtev,” je pripovedoval.

Hitrost, s katero se hiša premika, je prilagodljiva. Ko se premika počasi, lahko naredi cel krog v 24 urah, najhitreje pa se lahko okrog svoje osi zavrti v 22 sekundah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!