Znano je, katera po vrsti bo v velikem finalu nastopila Raiven

Magazin 10. Maj 202408:41 1 komentar
Raiven, evrovizija
Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Ozračje pred sobotnim evrovizijskim finalom je vse bolj napeto. Po včerajšnjem drugem polfinalnem večeru, ki je dopolnil seznam 26 finalistov, so organizatorji priljubljenega glasbenega tekmovanja razkrili še vrstni red sobotnega šova. Slovenska predstavnica Raiven bo nastopila na 22. mestu.

Le še en dan nas loči od velikega evrovizijskega finala v Malmöju na Švedskem, kamor se je kljub drugačnim napovedim stavnic uvrstila tudi slovenska predstavnica Raiven.

Nastop, ki ga je pevka že pred odhodom na Švedsko opisala kot dramatičnega, temačnega, ženstvenega in drznega, so pospremili člani plesnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Zgodbo in besedilo pesmi Veronika, ki jo pevka žanrsko umešča med elektroniko in filmsko glasbo, je navdahnila Veronika Deseniška, prva ženska, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

Raiven je navdušila Slovence, postala pa je prava senzacija tudi na družbenih omrežjih, kjer s pohvalami niso skoparili niti naši južni sosedi.

Po dveh polfinalnih večerih, ki sta poskrbela tudi za nekaj presenečenj, bo na sobotnem finalnem odru nastopilo 26 držav, ki so prepričale gledalce. Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je danes v zgodnjih jutranjih urah razkrila težko pričakovani vrstni red. Veliki finale bosta odprla Marcus in Martinus, predstavnika letošnje gostiteljice tekmovanja, kot zadnja pa bo nastopila Avstrija. Slovenska predstavnica Raiven bo na oder stopila med zadnjimi, in sicer kot 22.

vrstni red sobotnega finala
Vrstni red sobotnega evrovizijskega finala (Foto: EBU)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje