Enajst ljudi v reki Dravi opazil občan

Črna kronika 21. Jun 202109:46 > 11:11
Reka Drava
Fotografija je simbolična, Vir: Milos Vujinovic/BOBO

Na sotočju rek Dravinje in Drave v bližini naselja Dravci sta se v nedeljo zvečer prevrnila dva kanuja in napihljivi čoln z enajstimi ljudmi. Dve osebi so reševalci preventivno odpeljali v ptujsko bolnišnico, huje poškodovanih ni bilo.

V bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju rek Dravinje in Drave se je v nedeljo zvečer skupina enajstih z dvema kanujema in enim čolnom spustila po reki Dravinji, ki jih je peljala do reke Drave. V skupini so bili tudi otroci.

Med plutjem po Dravi je oba kanuja prevrnilo, štiri osebe, ki so bile na čolnu, pa so skočile v Dravo, da bi pomagale drugim pri reševanju.

Skupino v reki Dravi je prvi opazil občan, ponesrečenim pa so prvo pomoč nudili gasilci. Dve osebi so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico, vendar le preventivno, huje poškodovanih v nesreči ni bilo.

Čoln in kanuja so se prevrnili zaradi visoke gladine, povečanega pretoka reke in nastalih brzic, v vodi pa so se znašli vsi, ki so bili na čolnih.

Pri iskanju sodelovalo 73 gasilcev

Pri iskanju in reševanju na reki v dolžini sedmih kilometrov je sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba. Kot so zapisali, so se ponesrečeni iz reke rešili sami. Prvo pomoč pa so jim nudili gasilci.

VIDEM, Dravci20.06.2021 19:47Ob 19.43 je občan opazil nesrečo v bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju…

Posted by 112 PTUJ on Sunday, June 20, 2021

O dogodku so obvestili vse pristojne službe.