Italijanka dve leti mrtva sedela na stolu

Črna kronika 10. Feb 202211:00 1 komentar
Profimedia

Gasilci iz italijanskega mesta Como v Lombardiji so v petek našli truplo 70-letne Marinelle Beretta. Žensko, ki je umrla pred dvema letoma, so našli sedečo na stolu v dnevni sobi. Ob njeni smrti je italijanska ministrica za družino in enake možnosti opozorila na pomen medsebojne solidarnosti in skrbi za starejše.

Marinella Beretta je živela sama v bližini priljubljenega jezera Como.

Gasilci so se na njeni posesti ustavili zaradi prijave o podrtem drevesu na njenem vrtu, kar naj bi bila posledica zanemarjene okolice. Truplo 70-letnice so našli na stolu v dnevni sobi. Na podlagi mrliškega pregleda in razgradnje telesa so strokovnjaki za čas smrti določili konec leta 2019, razlog smrti pa še ni znan.

“Nihče ne bi smel biti sam”

Na občini Como so povedali, da policija preiskuje, ali ima pokojna še živeče sorodnike, saj se do zdaj nihče ni javil sam. Njeno truplo ostaja v mrtvašnici, datum pogreba še ni določen.

Comski župan Mario Landriscina je someščane povabil, naj se udeležijo pogreba, in potrdil, da bo občina krila stroške pogreba. “Zdaj je čas, da stopimo skupaj. Mi lahko postanemo njeni sorodniki, če jih ni imela,” je še dodal.

Poudaril je še, da Beretta ni bila na seznamu oskrbovancev lokalnih služb.

Italijanska ministrica za družino in enake možnosti Elena Bonetti je po Twitterju zapisala, da nihče ne bi smel umreti sam. “Kar se je zgodilo Marinelli Beretta v Comu, njena pozabljena osamljenost, je boleče za našo vest. Spomin na njeno življenje je dolžnost skupnosti, ki želi ostati enotna. Medsebojna skrb je izkušnja družin, institucij in dejstva, da smo državljani. Nihče ne bi smel biti sam,” je še zapisala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje