Med iskalno akcijo pod Krnom našli moško truplo

Črna kronika 10. Jan 202415:27 0 komentarjev
Krn, iskalna akcija
Foto: PU NOVA GORICA

Policisti in gorski reševalci so med iskalno akcijo v okolici Krna na Kobariškem našli moško truplo. Identiteta umrlega še ni znana.

Policisti so na območju Krna, 2.244 metrov visoke gore na Kobariškem, danes dopoldan našli moško truplo. Identiteta umrlega še ni znana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Kot so še pojasnili na policiji, so truplo odkrili med iskalno akcijo, ki je na območju potekala od torka zvečer, ko so dobili klic, da svojci od ponedeljka pogrešajo moškega iz območja Kopra, ki se ni vrnil z izleta proti Krnu. Pogrešanega včeraj zvečer kljub iskalni akciji niso izsledili, so pa na parkirišču našli njegovo vozilo.

Z iskanjem pogrešanega so nadaljevali danes zjutraj, iskalno akcijo so vodili bovški policisti, pri njej pa sodelovali tudi gorski reševalci iz Tolmina in številni domačini. Nato so okoli 9.30 nad Kožljakom pod Krnom našli moško truplo.

Krn, iskalna akcija Krn, iskalna akcija
Foto: PU NOVA GORICA
Krn, iskalna akcija Krn, iskalna akcija
Foto: PU NOVA GORICA

Po prvih ugotovitvah policije je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu pod Krnom, poškodbe med padcem pa so bile usodne. Našli so ga na 1.500 metrov nadmorske višine. Glede na sedanje ugotovitve je tuja krivda izključena.

Zdravnik ZD Tolmin je odredil obdukcijo, ki bo ugotovila točen vzrok smrti, policija pa je o najdbi trupla obvestila pristojne pravosodne organe. Nato so pokojnega s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali v Tolmin. Identiteto bodo ugotovili v nadaljnjem postopku. Policija glede na okoliščine najdbe trupla ne izključuje možnosti, da gre za pogrešanega.

Razmere v gorah so zahtevne

PU Nova Gorica ob tem pohodnike opozarja, da so razmere v gorah zimske in da je zato med potjo potrebna posebna previdnost. “Opozarjamo na predhodno pripravo, ustrezno opremo in dodatno previdnost,” so dodali.

Planinske koče so večinoma zaprte, nizke temperature spremljajo veter, sneg, led in megla. Snežne zaplate so marsikje zaledenele, z vsakim sneženjem pa se razmere dodatno spremenijo, lahko se pojavljajo zemeljski plazovi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!