Moški v Srbiji ubil ženo in hčerki ter zažgal hišo

Črna kronika 30. Dec 202108:25 > 08:35 0 komentarjev
Trojni umor v Somborju
N1

V srbskem mestu Sombor je moški ubil ženo in hčerki ter zažgal hišo. Prejšnji teden so ga sicer izpustili iz pripora zaradi nasilja v družini, že leta 2010 pa je bil aretiran zaradi groženj tožilcu.

Gasilci v Somborju so bili v sredo okoli poldneva obveščeni o požaru. Ko so ga pogasili, so v hiši našli trupla štirih oseb, za eno od njih so ugotovili, da je storila samomor.

Policisti so nato ugotovili, da je 55-letni moški po imenu Zdravko Goranović ubil ženo Mirjano in 19- ter 15-letni hčerki. Anastasija je končala gimnazijo in delala kot vizažistka, medtem pa je mlajša Anabela letos začela obiskovati srednjo šolo.

Po informacijah N1 so Goranovića prejšnji teden izpustili iz pripora zaradi nasilja v družini, še vedno pa je bila v veljavi prepoved približevanja.

Goranović grozil tožilcu in njegovi družini

Leta 2010 je bil trojni morilec aretiran tudi zaradi grožnje takratnemu namestniku državnega tožilca Vladimirju Šakiću. Na njegovem dvorišču so našli kartonsko škatlo, v kateri je bila kopija ročne granate in grozilno sporočilo.

“Obtožili ste nedolžnega človeka. Še imate čas, da naredite pravo stvar. V nasprotnem primeru vas najprej čaka materialna škoda, potem pa gremo naprej. Najprej poskrbite za sina, potem za ženo in sebe. Naslednjič bo morda v paketu eksploziv. Resno razmislite,” je pisalo v sporočilu, ki ga je 22. oktobra 2010 odkril Šakićev trinajstletni sin.

Preden je deček našel škatlo, je Goranović poklical na njihovo domačo telefonsko številko in otroka vprašal, ali je oče doma. Ko je ta odgovoril, da ni, mu je dejal, naj gre ven na dvorišče in pogleda v rdečo škatlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!