Na Tolminskem 54-letnica padla v grapo in umrla

Črna kronika 02. Sep 202210:13 > 14:35
Reševalno vozilo
Fotografija je simbolična (Vir: Srdjan Živulovič/BOBO)

Na poti med planinama Lom in Nemci na Tolminskem je v četrtek ob padcu v grapo umrla 54-letna ženska. S planine Lom se je odpravila do bližnjega pašnika in se ni vrnila. Gorski reševalci so jo malo pred 23. uro našli v neprehodni grapi, približno sto metrov pod stezo.

54-letna ženska se je včeraj ob približno 15. uri s planine Lom odpravila proti planini Nemci do tamkajšnjega pašnika, da bi poiskala domače živali, ki se niso vrnile domov. 54-letnico so svojci po tem, ko ni prišla domov, začeli iskati med obema planinama, a je niso našli.

V večernih urah se je v iskanje pogrešane osebe vključilo tudi večje število gorskih reševalcev GRS Tolmin, ki so pogrešano osebo, ki ni kazala znakov življenja, ob 22.45 našli približno pol kilometra od planine Lom proti planini Nemci, in sicer v neprehodni grapi približno sto metrov od steze. Reševalci GRS Tolmin so jo nato v nočnih urah iz omenjene grape prenesli do planine Lom.

Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil njeno smrt, o tragičnem dogodku pa je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.