Namesto 90 je po cesti divjal več kot 170 kilometrov na uro

Črna kronika 14. Mar 202310:03 2 komentarja
Hitrost - BMW
PROFIMEDIA

Na Sevniškem je 27-letni voznik z BMW za skoraj dvakrat prekoračil omejitev hitrosti. Namesto 90 se je peljal kar 174 kilometrov na uro.

Sevniški policisti so pri včerajšnjem izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti iz Krškega proti Logu ujeli 27-letnega voznika, ki je za skoraj dvakrat presegel dovoljeno omejitev hitrosti.

Hitrost na omenjeni cesti je omejena na 90 kilometrov na uro, voznik pa je z osebnim avtomobilom znamke BMW M4 vozil s hitrostjo 174 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti bodo zoper 27-letnega voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Sevnici. Kot so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto, zakon za tovrstno kršitev določa 1.200 evrov globe, vozniku pa se izreče tudi 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

Na območju Policijske uprave Novo mesto več kot četrtina nesreč zaradi hitrosti

Ob tem so na PU Novo mesto še poudarili, da so policisti na cestah na njihovem območju letos obravnavali že 211 prometnih nesreč. V 55 primerih je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost. Tudi lani je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, znašal 26 odstotkov, so dodali.

“Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola,” so še zapisali in voznike pozvali, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, vozniškim sposobnostim ter razmeram na cesti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje