Pijan in brez izpita navsezgodaj zjutraj bežal pred policisti na avtocesti

Črna kronika 04. Dec 202311:45 0 komentarjev
alkotest
Foto: Policijska uprava Ljubljana

Ljubljanski policisti so zjutraj lovili voznika, ki se na njihove znake ni želel ustaviti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal visoko stopnjo alkohola, vozil pa je tudi brez izpita.

Ljubljanski prometni policisti so med jutranjo kontrolo prometa s svetlobnimi in zvočnimi znaki ustavljali voznika osebnega vozila, ki je prehiteval vozila po desnem voznem pasu. Voznik znakov policistov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, ga je policistom nato z veliko mero truda uspelo varno ustaviti na območju Ljubljane. Ugotovili so, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila).

Policisti so neodgovornega voznika pridržali do streznitve in mu zasegli osebno vozilo, s katerim je storil prekrške. Izdali so mu tudi plačilne naloge za prehitevanje po desni strani avtoceste, neupoštevanja znakov policistov in ker je vozil tehnično neizpravno vozilo. Skupna globa za navedene prekrške znaša 740 evrov in 5 kazenskih točk.

Zoper njega bodo policisti na pristojno okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje v času izvajanja ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Za vsakega od teh dveh prekrškov je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, so še pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!