Odrejen pripor za 30-letnika, ki je z nožem ubil svojega dedka

Črna kronika 08. Okt 202313:00 1 komentar
policija, marica
Simbolična fotografija (Foto: Policija)

30-letni osumljenec, ki je v Logatcu z nožem napadel starejšega moškega in ga ubil, je bil priveden pred preiskovalnega sodnika. Ta mu je na podlagi doslej zbranih dokazov odredil pripor. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za vnuka pokojnega.

V četrtek je Logatec preletaval helikopter, mesto pa je bilo polno policijskih patrulj. Policija je namreč s pomočjo specialne enote izvajala iskalno akcijo za moškim, ki je smrtno ranil starejšega gospoda.

Vse skupaj se je začelo okoli 10. ure, ko je bila policija obveščena, da je v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z nožem ranil 88-letnega moškega. Kljub hitremu ukrepanju medicinske ekipe, je moški, ki naj bi bil po neuradnih podatkih storilčev dedek, na kraju napada umrl.

30-letnega storilca, ki se je po napadu peš odpravil na beg, je policija, tudi s pomočjo tamkajšnjih prebivalcev, okoli 16. ure uspešno prijela. Zaradi suma kaznivega dejanja so mu takrat nemudoma odvzeli prostost. Policija pa je potrdila, da gre za starega znanca policije, ki so ga že v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Pristojni organi so se lotili zbiranja dokazov in popisovanja okoliščin kaznivega dejanja. Danes pa so iz policijske uprave Ljubljana sporočili, da je bil osumljenec po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje