Po Kranju divjala s 103 kilometri na uro

Črna kronika 31. Maj 202211:17 > 11:52
promet
simbolična fotografija (Foto: Profimedia)

V Kranju so policisti ustavili voznico, ki je namesto 50 kilometrov na uro vozila 103. Ustavili so jo na nevarnem odseku na glavni cesti na Planino, kjer skupaj z mestnim redarstvom pogosto izvajajo nadzor hitrosti.

Kranjski policisti so v ponedeljek dopoldne ustavili voznico, ki je na odseku, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozila 103 kilometre na uro. Ustavili so jo na glavni cesti mimo dveh trgovskih centrov na Planini, kjer so izvajali meritve hitrosti. Policisti so voznico kaznovali s 750 evri globe in devetimi kazenskimi točkami.

To je nevaren odsek, saj občani to cesto prečkajo, da pridejo do sprehajalne poti na drugi strani, so opozorili na Policijski upravi Kranj. “Policija s kranjskim mestnim redarstvom zato tam pogosto izvaja nadzor hitrosti in ga bo tudi v prihodnje,” so še napovedali.

Gorenjski policisti so letos obravnavali 98 prometnih nesreč, ki so posledica prehitre vožnje. 53 se jih je zgodilo v naseljih, 45 pa zunaj naselij. Obravnavali so še 3.850 prekrškov zaradi hitrosti. Letošnje skupno število ukrepov v prometu za Gorenjsko že presega 13.000 prekrškov. Policisti so ob tem pozvali k upoštevanju prometnih pravil, varni vožnji in sploh varnim dejanjem v prometu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje