Pod vplivom alkohola na avtocesti divjal 200 kilometrov na uro

Črna kronika 14. Nov 202210:01 > 14:34 0 komentarjev
Hitrost
POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR

Mariborski policisti so v petek med nadzorom cestnega prometa ustavili 55-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Maribora, ki je pod vplivom alkohola vozil s povprečno hitrostjo 200 kilometrov na uro. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče. Na policiji pa so imeli opravka še z dvema voznikoma, ki sta prehitro vozila na Celjskem in Velenjskem.

Med petkovim nadzorom cestnega prometa s civilnim policijskim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000 so mariborski policisti na avtocesti A4 med Slivnico in Hajdino, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega vozila iz okolice Maribora vozil s povprečno hitrostjo 200 kilometrov na uro.

Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

Policisti ob tem znova opozarjajo voznike, da je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. “Zaradi alkohola se zmanjšujejo voznikove sposobnosti varnega sodelovanja v prometu, predvidevanja in presoje ter ustreznega ravnanja. Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato naj bo to ponovni poziv vsem voznikom, da vozijo strpno, previdno, da hitrost vožnje prilagodijo stanju cest in razmeram v cestnem prometu ter da spoštujejo cestnoprometne predpise,” sporočajo.

Voznika s pretežko nogo pa so policisti obravnavali tudi na Celjskem in Velenjskem. Prometni policisti iz Celja so v nedeljo popoldne obravnavali voznika motornega kolesa, ki je v naselju Prekopa vozil s hitrostjo 108 kilometrov na uro. Občutno prehitro pa je vozil tudi voznik osebnega vozila, ki je v Velenju pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 109 kilometrov na uro.

Kot so sporočili s policije, so obema voznikoma prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima zasegli vozniški dovoljenji. Za opisana prekrška prekoračitve hitrosti je sicer predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, so še opozorili policisti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!