Policija potrdila identifikacijo trupla, ki so ga našli pod Krnom

Črna kronika 11. Jan 202415:22 0 komentarjev
PU Nova Gorica

Policisti in gorski reševalci so med iskalno akcijo v okolici Krna na Kobariškem včeraj našli moško truplo, katerega identiteto so potrdili danes. Gre za pogrešanega 48-letnika iz območja Kopra.

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da gre v primeru včeraj najdenega moškega trupla pod Krnom za 48-letnega moškega z območja upravne enote Postojna, ki so ga pogrešali od ponedeljka zvečer.

Kot so dodali, so v iskalni akciji pod Krnom na Kobariškem truplo našli na nadmorski višini 1.767 metrov nad Kožljakom. “V nadaljnjem identifikacijskem postopku je bila včeraj pozno popoldne ugotovljena in potrjena njegova identiteta,” so še sporočili s PU Nova Gorica.

Spomnimo, včeraj so policisti so na območju Krna, 2.244 metrov visoke gore na Kobariškem, našli moško truplo. Odkrili so ga med iskalno akcijo, ki je na območju potekala od torka zvečer, ko so dobili klic, da svojci od ponedeljka pogrešajo moškega iz območja Kopra, ki se ni vrnil z izleta proti Krnu. Pogrešanega včeraj zvečer kljub iskalni akciji niso izsledili, so pa na parkirišču našli njegovo vozilo.

Po prvih ugotovitvah policije je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu pod Krnom, poškodbe med padcem pa so bile usodne.

PU Nova Gorica
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica
PU Nova Gorica

PU Nova Gorica ob tem pohodnike opozarja, da so razmere v gorah zimske in da je zato med potjo potrebna posebna previdnost. “Opozarjamo na predhodno pripravo, ustrezno opremo in dodatno previdnost,” so dodali. Planinske koče so večinoma zaprte, nizke temperature spremljajo veter, sneg, led in megla. Snežne zaplate so marsikje zaledenele, z vsakim sneženjem pa se razmere dodatno spremenijo, lahko se pojavljajo zemeljski plazovi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!