Policisti izdali več glob: namesto ponoči so tovor prevažali popoldne

Črna kronika 29. Feb 202414:49 0 komentarjev
Prevoz tovora
Prevoz tovora (Foto: Policijska uprava Celje)

Celjski prometni policisti so v sredo zaznali več kršitev pri prevozu izrednega tovora. Izdali so več glob.

Policisti celjske prometne policije so v sredo popoldne na avtocesti A1 ustavili konvoj štirih skupin vozil in dveh spremljevalnih vozil, ki je izvajal prevoz tovora izrednih dimenzij.

Med kontrolo so ugotovili, da je prevoz tovora izrednih dimenzij potekal v nasprotju z dovoljenjem za izredni prevoz, ki ga je izdala direkcija za infrastrukturo. Na podlagi dovoljenja bi omenjeni izredni prevoz lahko izvajali le v nočnem času, in sicer od 20. do 5. ure, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Vozila so policisti izločili iz prometa, voznikom in tujim pravnim osebam pa izrekli globo. Voznikom in podjetjem so globo izrekli šestkrat, podjetjem in spremljevalcem izrednih prevozov pa štirikrat. Kot navajajo na PU Celje sledi še hitri postopek za pravno osebo, ki je opravljala spremstvo.

Prevoz tovora
Prevoz tovora (Foto: Policijska uprava Celje)

Ker izredni prevozi odstopajo od standardov in predpisov vsakdanjih prevozov, bodo policisti tudi v prihodnje izvajali nadzor nad izrednimi prevozi – tako na avtocesti A1 kot na vseh ostalih glavnih in regionalnih cestah na območju Celja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!