Policisti ustavili voznika v tehnično neustreznem tovornjaku

Policijska uprava Maribor
Policijska uprava Maribor

Pozornost mariborskih policistov je vzbudil tovornjak, iz katerega se je prekomerno kadilo in je imel polomljena tudi vzvratna ogledala. Med tehničnim pregledom so ugotovili še več nepravilnosti, voznika je doletela globa.

Mariborska policista sta v torek zjutraj na Tržaški cesti ustavila 50-letnega voznika tovornega vozila Renault Kangoo iz okolice Maribora. Voznik je vzbudil policistovo pozornost s prekomernim dimljenjem iz izpušnega sistema vozila in polomljenima ohišjema zunanjih vzvratnih ogledal.

Ob kontroli sta policista že ob vizualnem pregledu pnevmatik na vozilu ugotovila, da te niso tehnično brezhibne. Glede na ugotovljene nepravilnosti sta za vozilo odredila izredni tehnični pregled, kjer pa je bilo ugotovljenih še veliko več nepravilnosti. Med drugim sistem vpetja sprednjih koles s krmilnim mehanizmom ni bil tehnično brezhiben, nekatera svetlobna telesa na vozilu niso delovala brezhibno, sprednji žaromet pa ni bil ustrezno pritrjen.

Policijska uprava Maribor
Policijska uprava Maribor

Policista sta odvzela registrski tablici, vozilo izločila iz prometa in vozniku izrekla predpisani globi 500 evrov. Ker je tovorno vozilo last pravne osebe, bo izveden tudi ustrezen ukrep zoper pravno osebo, so zapisali na policiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.