Pretep v Murski Soboti: osumljenec umora v priporu, pred tem ni bil obravnavan

Murska Sobota
Vestnik.si

V začetku meseca je v središču Murske Sobote umrl 26-letnik, ki ga je zabodel 48-letni sosed. Motiv za kaznivo dejanje še vedno ni znano. 48-letnik je trenutno v priporu, osumljen pa je umora.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da se je 5. februarja med 26-letnikom in 48-letnikom vnel prepir, med katerim je osumljenec z nožem huje poškodovala oškodovanca.

Ta je kmalu zatem na kraju kaznivega dejanja podlegel poškodbam.

Pretep se je zgodil okoli 18. ure, po dogodku pa je 48-letnik peš pobegnil s kraja. Pokojni in osumljenec sta bila soseda v tej večstanovanjski zgradbi

Eno uro po dogodku so policisti izsledili osumljenca in ga prijeli. Ta je bil med prepirom s pokojnikom prav tako poškodovan, zato so ga odpeljali v bolnišnico, 8. februarja pa so ga nato premestili v pripor. Okrožno sodišče v Murski Soboti je za osumljenca odredilo 30 dnevno pripor.

48-osumljenec je državljan Bosne in Hercegovine, ki je od leta 2019 začasno zaposlen in začasno biva na območju Slovenije. Pred tem dogodkom ga policija še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Policija predhodno ni prejela nobenih prijav glede nasilja med udeleženima.

Murska Sobota
Vestnik.si

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.