Primorski policisti iz Idrijce izvlekli truplo 32-letnika

Idrijca
Fotografija je simbolična (Foto: Urška Živulović/BOBO)

Primorski policisti so v nedeljo iz reke Idrijce izvlekli truplo 32-letnega moškega. Vzrok in okoliščine njegove smrti pristojne službe še preiskujejo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policijski policijske postaje (PP) Tolmin so se v nedeljo odzvali na obvestilo, da je občan v reki Idrijci blizu naselju Slap ob Idrijci v občini Tolmin opazil osebo, ki ni kazala znakov življenja.

Na klic so se odzvali policisti PP Tolmin, novogoriški kriminalisti in gasilci PGD Tolmin. Osebo so izvlekli iz vode in ga prepeljali na obrežje reke. Na kraju dogodka je zdravnik potrdil smrt.

O najdbi trupla so policisti obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Natančen vzrok njegove smrti za zdaj ni znan, ugotovili ga bodo v sklopu sodne obdukcije, ki jo je odredil preiskovalni sodnik.

V nadaljnjem identifikacijskem postopku so potrdili, da gre za 32-letnika z območja Severne Primorske. Policija nadaljuje s preiskavo z namenom ugotovitve vseh okoliščin smrti pokojnega, so sporočili s PU Nova Gorica.