Kraja s pašnika v bližini Trebnjega: gre za plemensko živino velike vrednosti

Črna kronika 27. Avg 202321:54 9 komentarjev
ukradena krava
Facebook

Na Facebooku se je razširila objava, v kateri lastnik sporoča, da so mu predrzneži v bližini Trebnjega v noči na soboto s pašnika ukradli kravo telico (na fotografiji) in bikca. Gre za plemensko živino velike vrednosti.

Na Facebooku se je razširila objava, v kateri lastnik sporoča, da so mu predrzneži v bližini Trebnjega v noči na soboto s pašnika ukradli kravo telico in bikca.

“Pozdravljen dragi prijatelj, ki si danes ponoči z našega pašnika odtujil bikca in plemensko čistokrvno telico!” je zapisal.

“Če veš, kaj si ukradel, te bodo slej ko prej dobili, ko boš potreboval genski test dlake za čistokrvno telico. Če ne veš, kaj si ukradel, naj ti povem, da si ukradel plemensko živino vrhunske linije in odličnih staršev v kar veliki vrednosti,” je dodal in pripomnil “če si jo ubil in jo boš pojedel, upam, da se ti bo v trebuhu hudo zataknilo”.

Priložil je tudi fotografijo pogrešane krave. Objavo je na družbenem omrežju delilo že okrog 5000 ljudi.

Policija je sporočila, da so jih v soboto dopoldne v Malo Loko. “Trebanjski policisti so tam ugotovili, da so neznanci ponoči s pašnika odtujili dve teleti in lastnikom s tem povzročili za okoli tri tisoč evrov škode,” so zapisali.

krava odtujena
Facebook

Tatovi nad poljščine

V zadnjih tednih smo sicer poročali o več krajah poljščin z vrtov in njiv. Policijska uprava Novo mesto je konec junija obravnavala krajo v naselju Mrtvice v občini Krško. Neznanci so z njive izkopali in odpeljali 150 kilogramov krompirja. Le nekaj dni pozneje je z njive v Prečni nekdo izkopal in odtujil okoli 60 kilogramov krompirja.

Prejšnji teden je novomeška policija sporočila, da so v Srebrničah neznanci iz rastlinjakov pobrali okoli 100 kilogramov paradižnika, 15 kilogramov paprike in 15 kilogramov solate, med Uršnimi seli in Lazami pa so nepridipravi z njive pokradli okoli 200 kilogramov aronije. Lastnikom so povzročili za več kot tisoč evrov škode.

Pred tremi dnevi pa so novomeški policisti znova obravnavali krajo pridelkov. Stanovalce hiše v Muhaberju so nekaj po deseti uri zvečer zbudili sumljivi zvoki pred hišo. Ko so šli preverit, so opazili neznance, ki so bežali z njihove njive. Stanovalci so na pomoč poklicali novomeške policiste. Skupaj so pregledali okolico hiše in ugotovili, da so jim pobrali za okoli dvajset kilogramov paradižnika.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje