Tihotapcu ljudi policisti s stingerjem preprečili vožnjo, osumljenec še na begu

Črna kronika 07. Dec 202314:01 1 komentar
Uporaba stingerja
Foto: PU Novo mesto

Policisti so včeraj na območju Čateža ob Savi poskušali ustaviti vozilo z romunskimi registrskimi oznakami. Ker njihovih pozivov voznik ni upošteval, so uporabili stinger. Voznik je peš pobegnil, policisti pa so ugotovili, da je prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Osumljenca še vedno iščejo.

Policisti so nekaj pred 22. uro na območju Čateža ob Savi poskušali ustaviti voznika avtomobila alfa romeo z romunskimi registrskimi oznakami. Voznik znakov policistov ni upošteval in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo po avtocesti.

Ker so sumili, da tihotapi ljudi, so ga poskusili ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar je nadaljeval vožnjo, sunkovito spremljal smer in vozil 180 km/h. Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, tako imenovani stinger ali bodičasti trak. Ta je preluknjal pnevmatike in preprečil nadaljnjo vožnjo.

Uporaba stingerja Uporaba stingerja
Foto: PU Novo mesto
Uporaba stingerja Uporaba stingerja
Foto: PU Novo mesto

Voznik je po prisilni zaustavitvi vozilo zapustil in peš pobegnil. Policisti ga še vedno iščejo – teren so pregledovali s pomočjo helikopterja, na delu pa so bili tudi vodniki službenih psov.

Med postopkom so ugotovili, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce, so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje