Tragedija v Biogradu na Moru: na šolski ekskurziji utonil 16-letnik

Črna kronika 18. Jun 202211:13 > 11:16
Biograd na Moru
PROFIMEDIA

V petek popoldan se je v bližini priljubljene plaže Soline v Biogradu na Moru zgodila tragedija. Med plavanjem nazaj do obale je utonil 16-letnik, ki je bil s skupino sošolcev na šolski ekskurziji. Kljub temu da so ga preostali plavalci takoj odvlekli iz vode in mu nudili prvo pomoč, je najstnik umrl. Eden od plavalcev, ki mu je nudil pomoč, je bil kritičen do tega, kako je na plaži poskrbljeno za varnost.

V bližini priljubljene plaže Soline v Biogradu na Moru je v petek popoldan prišlo do pretresljive tragedije. Okoli 13.30 uri se je skupina mladoletnih sošolcev, ki so bili v Biogradu na šolski ekskurziji, kopala v morju, ko se je eden izmed njih – 16-letni fant – sam odpravil nazaj do obale. Lokalni mediji poročajo, da je skupina plavala do belih boj, ko se je fant na pol poti ustavil in odplaval nazaj.

Kmalu zatem so ga nezavestnega našli na gladini morja. Kot so po preiskavi sporočili zadrski policisti, mu je najverjetneje postalo slabo. Drugi plavalci so ga takoj odvlekli iz vode na plažo, kjer ga je do prihoda reševalcev oživljal tudi študent medicine, ki je bil na plaži po naključju.

Kljub nudeni prvi pomoči je mladoletnik umrl. “Nekdo je omenil defibrilator in ker sem študent zadnjega letnika medicine, sem tudi sam odhitel na pomoč. Tam je že bila tudi medicinska sestra, ki je opravila večino dela. Naredili smo vse, kar smo lahko. Žal mu ni bilo več pomoči,” je za Slobodno Dalmacijo povedal Lukas Kvartuč, ki je sodeloval pri oživljanju. Kritičen je bil do varnostne ureditve na plaži, saj po njegovih besedah v njeni bližini ni bilo niti defibrilatorja niti zaposlenega reševalca iz vode. “To je po mojem mnenju velika napaka,” je dejal.

Zadrska policija je kasneje potrdila, da ogled trupla mrliškega oglednika ni pokazal znakov kaznivega dejanja, o tragediji pa je obvestila tudi pristojno državno tožilstvo.

Soline so sicer ena največjih plaž v priljubljenem hrvaškem letovišču Biograd na Moru, kjer se dnevno kopa na stotine ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.