Trčil v zadnji del avtovleke in jo potiskal več deset metrov

Črna kronika 20. Jan 202210:15 > 10:38 0 komentarjev
Nesreča Ajdovščina
Policijska uprava Nova Gorica (FOTOGRAFIJA JE SIMBOLIČNA)

V sredo popoldan se je na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo zgodila prometna nesreča, v kateri se je težje poškodoval 28-letni voznik kombija.

Nesreča se je zgodila na odseku hitre ceste zunaj naselja Dolga Poljana med Ajdovščino in Vipavo. Voznik kombija, državljan Češke, je dohitel avtovleko, ki je vozila pred njim, nato pa ni prilagodil hitrosti in trčil v njen zadnji del. Voznik ni prilagodil hitrosti in načina vožnje preglednosti, vidljivosti in prometnim razmeram, je vzrok za nesrečo sporočila policija.

Voznik kombija je po trčenju avtovleko potiskal še več deset metrov, nato pa sta se vozili zaustavili na desnem prometnem pasu. V nesreči si je 28-letni češki voznik poškodoval nogo, medtem ko jo je voznik avtovleke odnesel brez poškodb, na obeh vozilih pa je nastala materialna škoda.

Ob policistih so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci iz Ajdovščine in reševalci, ki so huje poškodovanemu češkemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Novomeški policisti bodo 28-letnemu Čehu izrekli globo zaradi neprilagojene hitrosti, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili okrožno tožilstvo v Novi Gorici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!