Tujci s kombijem bežali pred madžarskimi in slovenskimi policisti

Črna kronika 05. Mar 202318:16 0 komentarjev
policija
Žiga Živulovič jr./Bobo

Madžarski in slovenski varnostni organi so danes zgodaj zjutraj lovili kombinirano vozilo, ki se ni ustavljalo na znake policistov. Vozilo so kasneje našli prazno, v okolici pa so nato izsledili večje število tujcev.

Pomurski policisti so bili malo po 3. uri zjutraj s strani madžarskih varnostnih organov obveščeni, da zasledujejo manjše kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak. To se na zvočne in svetlobne znake ni zaustavilo in je vozilo v smeri proti slovenskemu mejnemu prehodu Genterovci. Madžarski policisti so vozilo na podlagi sporazuma o čezmejnem zasledovanju zasledovali tudi na slovenski strani, vendar so ga v bližini naselja Radmožanci izgubili.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota je na podlagi prejetega obvestila na relacijo poslal več policijskih patrulj, ki so nato zasledovano vozilo odkrile na poljski poti med naseljem Radmožanci in Kamovci. Vozilo je bilo prazno, zato so patrulje začele iskanje pobeglega voznika in potnikov. Murskosoboški policisti so do 5.30 na območju Kamovci – Dobrovnik prijeli 22 tujcev (20 državljanov Bangladeša, enega državljana Pakistana in enega državljana Gane). Za tem so bili v dopoldanskem času prijeti še trije državljani Pakistana. Skupno so torej policisti prijeli 25 oseb, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Okrog 3.35 ure so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe izven naselja Kamovci zaustavili osebni avtomobil Mercedes Benz, litvanskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Litve skupaj s sopotnico državljanko Litve. Zaradi suma, da sta navedena državljana Litve sodelovala pri izvršitvi kaznivega dejanja, jima je bila odvzeta prostost, so dodali na PU Murska Sobota.

Policisti so o kaznivem dejanju in odvzemu prostosti obvestili državnega tožilca in preiskovalnega sodnika, postopki s tujci pa še potekajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!