Umor v Zgornjem Dupleku: prijeli 33-letnika, ki naj bi umoril 64-letnega soseda

Črna kronika 19. Sep 202314:17 1 komentar

Mariborski kriminalisti so v soboto s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku privedli 33-letnega bosanskega državljana, ki je osumljen, da je 8. septembra v Zgornjem Dupleku umoril 64-letnika. 33-letnik in žrtev sta bila soseda. Motiv za umor je povezan s koristoljubjem, saj naj bi bila v sporu.

Mariborski kriminalisti so v soboto s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru privedli 33-letnega moškega, za katerega je bil podan utemeljen sum, da je v jutranjih urah 8. septembra umoril 64-letnega moškega iz Zgornjega Dupleka. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor. Osumljeni je državljan Bosne in Hercegovine, z začasnim prebivališčem v Republiki Hrvaški, ki je zadnjih nekaj mesecev zaradi dela v Sloveniji neprijavljen prebival v bližini umorjenega, sicer samostojnega podjetnika.

Umorjenega sta 8. septembra v popoldanskem času našla njegova znanca, ki sta se z njim predhodno dogovorila za izvedbo del v njegovi delavnici. Ob vstopu v delavnico sta na tleh opazila mrtvega 64-letnika. O tem sta takoj obvestila policijo, pri pregledu trupla, ki ga je opravila dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Maribor, pa je obstajal sum, da je moški umrl nasilne smrti. O tem so obvestili dežurno tožilko in dežurnega preiskovalnega sodnika, ki sta prišla na kraj dogodka.

“Pri kasnejšem ogledu kraja kaznivega dejanja smo našli in zavarovali različne sledi in predmete, ki so potrjevali sume glede nasilne smrti, med drugim tudi topi predmet, ki ga je osumljeni uporabil pri storjenem kaznivem dejanju,” je na novinarski konferenci pojasnil Stanko Vidovič, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Motiv za umor, ki ga je storil 33-letni osumljenec iz brezobzirnega maščevanja, je povezan s koristoljubjem. Kot je pojasnil Vidovič, sta se 33-letnik in njegova žrtev poznala, saj sta bila soseda. Sprla naj bi se zaradi domnevne kraje osumljenca.

“Na podlagi sodelovanja s tujimi varnostnimi organi smo ugotovili, da je osumljeni povratnik kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in da je že bil obravnavan za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe,” je dodal Vidovič. Vodja mariborskih kriminalistov je ob tem potrdil, da je osumljenec po dejanju pobegnil iz Slovenije v Bosno in Hercegovino ter da so ga prijeli ob njegovi vrnitvi v petek zjutraj na območju Policijske uprave Maribor.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja mu grozi najmanj 15 let zapora.

Na območju Policijske uprave Maribor so letos obravnavali dve najhujši kaznivi dejanji zoper življenje in telo, ob tokratnem umoru še uboj, lani pa en umor in tri poskuse ter eno napeljevanje k umoru, ob tem pa še dva uboja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje